Korn ferry championship//

Klasserunde sementerte plassen på PGA Tour

Kristoffer Ventura leverte da det gjaldt som mest, og sikret returen til PGA-touren med en strålende sesongavslutning. 

Med det norske flagget rundt halsen kunne Kristoffer Ventura juble sammen med de 29 andre som også spiller PGA Tour neste sesong.
Publisert Sist oppdatert

Før Korn Ferry-sesongen skulle avgjøres denne uken var det svært liten, om noen, sannsynlighet for at returen til det gjeve selskap skulle glippe for Kristoffer Ventura.  Søndag tok han saken i egne hender med en fenomenal golfrunde.

Det begynte også godt. Nordmannen pegget opp som nummer  23 i sammendraget på torsdag, og leverte varene fra start.

– En bra dag. Jeg startet litt rolig på front, men gjorde en del birdier på back. Litt kjedelig med dobbelbogey på hull 17. Utenom det, er jeg ganske fornøyd, sier Ventura til rettighetshaver Max etter åpningen. 

Hovlands romkamerat, og nå kollega, leverte en ny runde to slag under par fredag. Det var godt nok til en delt 7. plass etter halvspilt turnering.

På lørdag gikk det dog litt tråere for 29-åringen. Han hentet seg litt inn etter tre tidlige bogeyer, men endte +2 for dagen og ramlet 17 plasser på ledertavlen, men fortsatt godt innenfor den vitale topp 30-grensen.

Søndagen ble en parademarsj, med nest flest birdier i feltet, en nær hole-in-one og 15 plassers klatring. Når den tidligere Oklahoma State-eleven i tillegg begrenset seg til én fattig bogey, kunne han juble for et gjensyn med golfens høyeste nivå.

Ventura og kjæresten kunne feire bak den 18. greenen på French Lick Golf Resort i Indiana.

På spørsmål om han gleder seg til å spille med romkamerat og landsmann Viktor Hovland igjen, forklarte en smørblid Ventura at det fortsatt var en jobb som måtte gjøres:

– Det blir fantastisk, men de gutta har et litt annet program, så jeg må fortsatt spille god golf. De ukene de har pause er som regel de vi spiller. Men jeg gleder meg til å reise sammen og se han oftere. 

Om uken generelt var han opptatt av å ikke hvile på laurbærene selv om sjansene for at kortet skulle glippe var svært små.

– Det var deilig. Før denne uken visste jeg at jeg hadde en god sjanse, uavhengig av resultat, men jeg ville avslutte sterkt og ta ferie med en god følelse.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS