DP WORLD TOUR//

Krogh i toppen på Belfry etter sterk åpningsrunde

Kristian Krogh Johannessen gikk ut tidlig og fikk en god start da British Masters ble innledet i Birmingham torsdag.

Kristian Krogh Johannessen fikk spillet til å sitte under førsterunden på Belfry torsdag.
Publisert

DP World Tour har forflyttet seg fra Danmark til England denne uka, og med «tidlig startnummer» fikk Kristian Krogh Johannessen en svært god åpning i British Masters på ærverdige Belfry.

Drammen GK-proffen åpnet turneringen med en sterk 69-runde, tre under par, etter tre bogeyer og en eagle på front – og en feilfri siste ni med hele fire birdier.

Dermed er Krogh helt oppe på en 3. plass på ledertavlen. Riktignok er det mange spillere som fortsatt har mye ugjort på førsterunden, men alt tyder på prestasjonen holder til en topplassering når tre runder gjenstår.

For 29-åringen er den gode starten uansett en opptur som bør styrke selvtilliten i en sesong som ikke er blitt helt som han håpet. Etter 15 spilte turneringer og før ukas møte i England, er Krogh nummer 189 på poenglisten «Race to Dubai». 

British Masters er den første av ni turneringer i høst som avgjør hvem som får plass i det etterfølgende sluttspillet. Det er de 70 beste på «Race to Dubai» etter den såkalte «Back 9» som går videre til de to lukrative finaleturneringene i Abu Dhabi og Dubai i november.

Også Espen Kofstad og Mats Ege deltar i England denne uka. Ege er torsdag ettermiddag langt nede på listene etter en 75-runde, tre over par. I skrivende øyeblikk er Kofstad en over par etter syv spilte hull. Franske Jeong Weon Ko leder på -5.

PS! Du kan følge turneringen direkte på Viaplay. Den avsluttes søndag.

Her et ledertavlen

Powered by Labrador CMS