TOURsveipet//

Krogh viste frem nerver av stål på siste hull

Etter halvspilt turneringshelg, er det flere nordmenn som kjemper om både topplasseringer og fremtiden som golfspiller.

Kristian Krogh Johannessen holdt hodet kaldt på siste hull, og gjorde birdie da det gjaldt som mest.
Publisert Sist oppdatert

Golfsesongen nærmer seg slutten, og det er en rekke norske golfproffer som har mye å spille for i jakten på edelt metall, rankingpoeng, penger, opprykk og forbedret kategori på de respektive tourer.

I den spanske hovedstaden spiller Europas beste golfspillere Spania open, og i startfeltet er to nordmenn; Kristian Krogh Johannessen og Espen Kofstad. For sistnevnte ble det en kort visitt i Madrid, for etter bare ti hull (fem over par) på åpningsrunden, var det nok for Kofstad, som trakk seg fra turneringen.

Krogh leverte under press

For Krogh ble det en særdeles dramatisk - og oppløftende - avslutning på andre runde. For etter 73 slag på torsdag, var drammenseren avhengig av en bedre runde på fredag for å greie kutten. Krogh gikk ut i aller siste ball med start fra hull 10, og det skulle vise seg at Krogh trengte en runde på 71 slag (par) for å forlenge turneringenshelgen.

Etter to bogeyer og én birdie på de sytten første hullene, gjenstod ett eneste hull for Krogh. Der var kun birdie nok til å greie kutten, og det var nettopp dét Krogh leverte. 

Krogh slo utslaget snaut fem meter fra hullet, men det var ingen sak for Krogh, som rullet ballen i hullet, og sikret med det helgespill med fredagens aller siste slag.

Ledertavlen

Reitan i dytten

På nivået under, Challengetouren, er det en annen nordmann som fortsetter å spille god golf. Kristoffer Reitan ligger på delt 4.-plass etter en åpningsrunde på 69 slag (-3). Reitan går løs på sin andrerunde i Swiss challenge tidlig lørdag morgen etter at spillet ble utsatt i timesvis på torsdag etter at store mengder nedbør oversvømte banen.

Reitan ligger tre slag bak lederen, franske Benjamin Hebert, som så vidt har rukket å starte på sin andrerunde.

Ledertavlen

Borge

Etter å ha lett lenge, ser Celine Borge endelig ut til å ha funnet noe som kan minne om en vedvarende formkurve. Etter en åpningsrunde på 69 slag (-3) ligger Norges beste kvinnelige golfspiller på 32.-plass i Arkansas championship på LPGA-touren.

For en knapp uke siden endte Borge på 49.-plass i Kroger Queen City Challenge, etter å ha startet og avsluttet turneringen godt.

Ledertavlen

Skarpnords superrunde

På det høyeste europeiske nivået i kvinnegolf, står flere norske golfere på startstreken i ukens turnering på damenes europatour (LET). Best av de norske etter at to av tre runder er ferdigspilt, er Dorthea Forbrigd.

Oslo-golferen har levert to runder på 70 slag, noe som holder til -2 for turneringen, og 7.-plass med atten hull igjen å spille. Avstanden opp til lederen, sveitsiske Chiara Tamburlini (-7), er fem slag.

Marianne Skarpnord åpnet med en superrunde på 67 slag etter å ha truffet atten av atten greener og samtlige fairwayer, men den norske ringreven greide ikke å følge opp med noe lignende på dag to. Etter blant annet tre dobbelbogeyer, og kun elleve greentreff, endte det til slutt med en andrerunde på 77 slag.

Med det falt Skarpnord til 31.-plass. Madelene Stavnar greide ikke kutten.

Ledertavlen

Q-school

I Danmark spiller to nordmenn det første finalesteget i den flere måneder lange kvalifiseringen til neste sesongs DP World Tour. Skal Sander Akeren og Herman Wibe Sekne ta snarveien direkte til europatouren via q-school, må duoen først ende blant de atten beste i turneringen som spilles på Horsens golfklub.

Deretter venter ytterlige to runder der nåløya inn i europatourens aller ypperste selskap blir stadig trangere.

Etter to av tre runder lever håpet for begge de to nordmennene, men de har en jobb å gjøre på siste dag: Akeren (-1) ligger to slag bak 18.-plassen som sikrer plass i neste runde, mens Sekne (par) ligger slaget bak på 38.-plass.

Ledertavlen

Powered by Labrador CMS