Toursveipet//

Kvalifiserte seg til steg 2

Mats Ege gjorde jobben i tøffe engelske forhold og ble den femte norske som kom seg gjennom det første Q-School-steget.

Mats Ege har unnagjort første sted på veien mot DP World Tour.
Publisert Sist oppdatert

Q School

Gjennom tre forskjellige steg skal flere hundre spillere begi seg ut på den månedslange kvalifiseringen (Q-School) og til slutt bli til 25 heldige som får spillerettigheter på Europa-touren. 

Etter tre av fire runder i England lå Ege meget godt plassert i første Q School-steget. Nordmannen åpnet med -1 tirsdag, fulgte opp med en bogeyfri -5 onsdag og kom seg én under par etter to tidlige bogeyer på torsdagens tredjerunde.

Det var godt nok til en delt 4. plass før turneringens siste runde. Og førsteårsproffen holdt hodet kaldt – med to birdier, to bogeyer og 14 par cruiset han inn til en delt 7. plass, tre slag innenfor «kuttgrensen».

Se resultater

Ladies European Tour

Fire norske kvinner kjempet om en av årets største pengesekker i La Sella Open rett utenfor Alicante denne uken. Premiepotten er på en million euro.

Dorthea Forbrigd ble den eneste med norsk flagg som klarte kutten. Etter en førsterunde som inkluderte en eagle, tre birdier og tre bogeyer i tillegg til 11 par lå den 27 år gamle norgesmesteren to under par og tre slag bak trioen i tet. 

På fredagens andrerunde leverte Oslo-spilleren en runde på par, som inkluderte to birdier og to bogeyer, som tok henne til en delt 24. plass før lørdagens avslutning.

Den ble dessverre av det tøffe slaget. Med fem bogeyer, to birdier og 11 par falt den tidligere norgesmesteren til en delt 50. plass.

OL-deltaker Madelene Stavnar leverte en meget god andrerunde på -3, men etter den tunge torsdagen (+5) endte hun to slag bak kuttgrensen.

Maiken Bing Paulsen og Marianne Skarpnord misset også kutten.

Tyske Helen Briem vant turneringen etter å ha satt birdieputten på turneringens siste hull.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS