JUNIORGOLF//

Mathias (15) fra Sola ble skotsk mester: – Herlig!

Lær deg navnet med en gang. Torsdag ble Mathias Aase (15) fra Sola GK skotsk juniormester. Og neste uke konkurrerer han mot hele verdenseliten i Junior Open.

Mathias Aase
Mathias Aase med det synlige beviset på at han er skotsk juniormester U16.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg er så fornøyd med å vinne. Det føles herlig å vite at jeg kan spille så god golf, og at jeg samtidig er vinner av Scottish Boys U16 Open Championship, sier Mathias Aase til Norsk Golf etter triumfen i Murrayshall fredag.

Med en imponerende vinnerscore – 11 slag under par etter tre runder (70, 67, 68) – vant den unge Sola GK-junioren ett slag foran irske Harry O´Hara.

– Jeg begynte å kjenne skikkelig på nervene med fem hull igjen å spille, forteller Aase. – For jeg visste at han jeg konkurrerte mot var god på å håndtere nerver, og at det var jeg som måtte gjøre noe. 

Nervepirrende helt inn

Med en 11 meters putt på hull 14, kom den første fist-pumpen fra den eneste norske gutten i startfeltet. Og duellen med O´Hara varte helt til den siste greenen.

– Vi var likt med ett hull igjen å spille. Vi traff begge greenen, og jeg var innstilt på omspill. Han hadde en 20 meters putt ned bakken for birdie. Og jeg hadde en 15 meters putt ned den samme bakken.

Da den irske spilleren slo sin førsteputt til to meter fra hullet, visste Aase at han kunne sikre omspill om han la den nærme nok. Han trillet ballen til to fot fra hullkanten. Og da O´Hara misset sin putt, sto Aase igjen med en kort putt for å vinne. 

– Jeg kjente skikkelig på nervene, innrømmer 15-åringen. – Og jeg stolte bare på at «auto-pilot-golferen» inne i meg ville sette den, for hodet mitt var et helt annet sted. 

En spennende spiller

– Mathias er en herlig fyr og en spennende spiller. Å vinne turneringer i utlandet er alltid bra, og en score på 11 under par etter tre runder er også veldig bra, roser Øyvind Rojahn, avdelingsleder for toppidrett i Norges Golfforbund.

Neste uke skal unge Aase spille Junior Open i Kilmarnock. Der får han selskap av Nora Sophie Johnsen fra Oslo GK, som ble nummer åtte i det skotske U16-mesterskapet denne uka.

– Jeg er fornøyd med resultatet mitt her. Og jeg vet at jeg har spillet til å prestere i Junior Open, men kan absolutt ikke ta noen plasseringer for gitt, sier Mathias Aase.

– Jeg kommer til å prøve mitt beste, og vet at jeg har det i meg. Men jeg forventer ingenting. Så lenge jeg gir mitt beste og får med meg erfaringer fra store turneringer, er jeg fornøyd! 

Her er resultatene fra Scottish Girls U16

Her er resultatene fra Scottish Boys U16

Powered by Labrador CMS