VIKTOR HOVLAND//

– Mer læring i utfordringer enn når alt går veldig bra

Viktor Hovland (26) avsluttet sesongen med en opptur i Tour Championship i Atlanta. 

Viktor Hovland oppsummerer sesongen som god læring. Her er han i aksjon under søndagens sisterunde på East Lake.
Publisert

Han kom til East Lake som tittelforsvarer i FedEx-cupen. Men også som en outsider etter mye trøbbel denne sesongen.

Med en avsluttende 66-runde, fem under par, endte Viktor Hovland på en høyst respektabel 12. plass i Tour Championship. Etterpå oppsummerte han det trøblete året som god læring.

– Jeg føler at man definitivt lærer mer når man går gjennom utfordringer sammenlignet med når alt går veldig bra, sier Hovland fra podiet på East Lake.

Blitt tøffere

– Når alt går bra, fortsetter man bare med det man gjør og tar det kanskje litt for gitt. Så når ting ikke går din vei, må du analysere situasjonen, forstå hva som skjer, og være ærlig med deg selv. Så jeg føler at jeg har lært mye. Jeg føler at jeg er litt tøffere enn jeg kanskje var før, forklarer han.

På sesongens 36 siste hull var ingen av de 30 startende i tourfinalen bedre enn nordmannen, selv ikke den suverene vinneren Scottie Scheffler. Lørdag gikk Hovland seks under, søndag fem under.

– Jeg er veldig fornøyd med utviklingen de siste par månedene av sesongen. Jeg føler at jeg begynner å bevege meg i riktig retning. Og jeg skal virkelig bruke denne pausen til å komme tilbake dit jeg vil være neste år, lover Hovland.

Hyller Scheffler

Hvordan han skal hente inn Scheffler igjen, gjenstår å se. Den amerikanske verdenseneren leverte en historisk bra sesong med syv seire på PGA-touren, inkludert The Masters. Han vant også OL-gullet i Paris.

– Det er vanskelig å si hva han har forbedret, sier Hovland. – Jeg vet ikke hva han gjør dag ut og dag inn, og jeg har ikke sett på alle statistikkene og sånt. Men det virker som om han i bunn og grunn gjør det samme som han gjorde i fjor, og kanskje setter puttene litt mer konsekvent. 

– Når du slår ballen så bra som han gjør hver uke, og begynner å sette noen putter, blir du veldig vanskelig å slå. Det virker som om han har fått alt til å klaffe.

Nå er sesongen over i USA. Men nordmannen utelukker ikke at han spiller noen turneringer i Europa i høst.

– Jeg er ikke helt sikker ennå, sier han. – Jeg skal sette meg ned de nærmeste dagene og finne ut av det.

Powered by Labrador CMS