NORSKE BANER//

Ministeren klippet snora for ny nihullsbane i Sveio

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery fikk æren av å åpne de ni nye hullene som skal lokke enda flere til Sveio Golfpark.

Her klippes snoren for den nye ni hullsbanen i Sveio Golfpark. På bildet ser vi daglig leder Gavin Hinds, kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery, styreleder Per Bjørn Habbestad og regjerende klubbmester Even Dueland fra Haugaland Golfklubb.
Publisert

Lørdag kunne Haugaland Golfklubb og  Sveio Golfpark utvide sitt tilbud med  ni splitter ny hull på golfbanen. 

Til tross for at medlemstallet i Golf-Norge  har økt med over 50% siden pandemien og aktiviteten nær har doblet seg, tilhører det sjeldenhetene at det tilkommer nye hull på norske golfbaner, selv om flere klubber nå må si nei til nye medlemmer.

Den offisielle åpningen lørdag ble ledet av kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery, som  markerte denne milepælen for golfparken. 

Jostein Svendsbø slår ut på nye hull seks.

Et av Norges største

Med utvidelsen blir Sveio Golfpark ett av Norges største golfanlegg, med 27 hull spredt over 1400 mål tilgjengelig for golfentusiaster.

– Den nye banen er åpen for alle, uavhengig av tidligere erfaring. Det er verken et krav om å ha fullført «Veien til golf»-kurset eller å være medlem av en golfklubb, understreker daglig leder Gavin Hinds i Sveio Golfpark til Norsk Golf.

Poenget med den nye banen er å senke terskelen for nybegynnere å komme i gang.

– Vi håper at dette vil bidra til økt rekruttering til sporten, samtidig som banen gir eksisterende medlemmer muligheten til å spille en rask runde på dager hvor tiden er knapp, fortsetter Hinds.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery forsøker seg på den nye golfbanen etter åpningen.

Realiserer en visjon

Sveio-lederen forteller videre at de i lengre tid hatt et mål om å gjøre golf tilgjengelig for alle. Med denne utvidelsen virkeliggjør de den langvarige visjonen.

Etter åpningen lørdag var det ulike familieaktiviteter på området, som ble avsluttet med en scramble-turnering for medlemmer.

– Dette er noe vi har jobbet med lenge, og det er deilig å endelig kunne åpne, innrømmer Gavin Hinds, og retter en stor takk til alle som har bidratt, både ansatte og frivillige. 

– Vi ser frem til å ønske både gamle og nye spillere velkommen til den nye banen, og håper at den vil bidra til økt golfglede i regionen, avslutter han.

Powered by Labrador CMS