OL-UTTAKET//

NGF har innstilt Borge og Stavnar til OL i Paris

Norges Golfforbund har innstilt Celine Borge og Madelene Stavnar til OL i Paris. Den endelige avgjørelsen om OL-deltakelse tas av Olympiatoppen.

Celine Borge og Madelene Stavnar
Celine Borge og Madelene Stavnar er nå innstilt av NGF til de olympiske leker i Paris.
Publisert

I august arrangeres de 33. olympiske sommerleker i Paris. I forrige uke ble Viktor Hovland og Kristoffer Ventura innstilt – og tatt ut – som Norges to representanter på herresiden. 

Nå kan gutta få følge av Celine Borge og Madelene Stavnar. Begge de to Vestfold GK-jentene klarte kvalifiseringskravet for olympisk deltakelse. Torsdag ble de formelt innstilt til lekene av sitt eget særforbund.

Det er Olympic Golf Ranking som legges til grunn for hvilke utøvere som er kvalifisert for uttak. Reglene sier at verdensrankingen i golf skal legges til grunn for kvalifisering med følgende kriterier:

  • Startfeltet i OL består av 60 utøvere (for kvinner og for menn)
  • Utøvere som er innenfor topp 15 på verdensrankingen er kvalifisert for uttak med maksimum fire utøvere per nasjon.
  • Deretter er maks to utøvere per nasjon kvalifisert for uttak.

NB! At Norges Golfforbund nå har innstilt Borge og Stavnar betyr IKKE at de nå er klare for OL. Det er Norges Idrettsforbund som står for selve uttaket, og myndigheten er delegert til Olympiatoppen.

Da Hovland og Ventura ble innstilt av NGF tidlig i forrige uke, sammenfalt det med  Olympiatoppens tredje uttak av utøvere til OL i Paris. Det fjerde uttaket er forventet tidlig neste uke.

Powered by Labrador CMS