pga tour//

Ny god avslutning: Jakter topplassering

Viktor Hovland (26) leverte sin tredje 71-runde på rappen i Colorado, og har kun to slag opp til en topp 10-plassering.

Viktor Hovland rotet litt med utslagene lørdag, men avsluttet med tre sene birdier og kom seg under par.
Publisert

Fjorårets FedEx Cup-vinner åpnet sin tredje runde med seks par på rappen i den tynne Colorado-luften. Deretter skulle scorekortet få litt mer farge.

Det startet med et skjevt utslag på hull 7 (par 3), hvor Hovland landet langt til høyre for green og ikke klarte å redde par. Han tok tilbake det tapte slaget med én eneste gang, da han gjorde en enkel birdie etter å ha gjort et meget godt andreslag på par 5-hullet. 

- Litt kjedelig

Hovland var både frustrert og fornøyd i pressesonen etter runden.

– Det var litt frustrerende i dag. Jeg føler at jeg egentlig spiller god golf, jeg bare klarer ikke å senke noen putter for noe momentum. Med én gang jeg gjør en feil blir jeg maks straffet, og det er litt kjedelig.

– Jeg er happy med å komme meg under par og at jeg klatret litt på listene, også håper jeg på en lav en i morgen, fortsatte nordmannen.

Slet med hastigheten på greenene

For tredje dag på rad tapte Hovland slag med putteren i hånden, og har gitt fra seg 4,5 til feltet de første dagene av turneringen. 26-åringen sliter med å finne ut av både hastigheten og konturene på de mest kortklipte områdene på Castle Rock Golf Club.

– Jeg har slitt litt med hastigheten, og så er det mye tricky breaks. Da blir det for mye usikkerhet over ballen rett og slett. Jeg føler at jeg starter så og si alt på linja, men når det blir såpass usikkert er det vanskelig å sette putter på de greenene her.

Nå er tittelforsvareren sulten på å gå en lav runde søndag.

– Jeg har selvfølgelig lyst på en lav score i morgen. Kanskje hvis jeg klarer å gjøre birdie på hull 1, så får vi noe ut av det. Har fått en dårlig start hver dag, så forhåpentligvis blir det en god start i morgen.

Tett i toppen

Amerikanske Keegan Bradley leder turneringen med ett slag ned til den fløyelsmyke svingen eid av Adam Scott. Slaget bak der igjen følger to svensker i Ludvik Åberg og Alex Noren.

Avslutningen på turneringen kan du følge på Eurosport Norge fra klokken 18:00, og Max fra 15:45. Viktor Hovland spiller sisterunden sammen med kamerat og Ryder Cup-rival Colin Morikawa. De slår ut 17:20 norsk tid.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS