PGA Tour//

Ny par-runde for Hovland på «nye» East Lake

Den norske stjernen tapte fredag terreng mot spillerne i toppen av ledertavlen. Nok en gang var det på grunn av en uvant svakhet. 

Viktor Hovland får det ikke helt til å stemme på den nyrestaurerte banen East Lake.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag leverte Viktor Hovland 16 fantastiske hull med hele syv birdier og bare én bogey. To kjipe dobbeltbogeyer ødela for det som kunne være en stort sprang på ledertavlen. Da var det flere som hevet øyenbrynene av nordmannen tapte slag på resten av feltet med driveren i hånden – en kølle som vanligvis er et av hans sterkeste våpen

Med ny iver og motivasjon trappet Hovland opp på East Lake fredag morgen vel vitende om at en god runde måtte til for å hente inn de fire slagene som gikk tapt til torsdagens dobbeltbogeyer. 

Han åpnet med tre strake par før det ble bogey og birdie på hull fire og fem. Med en ny birdie på hull åtte rundet han –1 for dagen og var i ferd med å bygge et godt scorekort.

Snudde på siste ni

Da Hovland og spillepartner Robert MacIntyre rundet ved klubbhuset ble det derimot tøffere for de begge. Nordmannen gjorde to nye bogeyer på hull 13 og 14 etter å ha funnet roughen til høyre på utslaget sitt og klarte ikke å benytte seg av birdiemuligheten på det avsluttende 18. hullet.

Sløyfens eneste birdie kom etter et godt utslag etterfulgt av en god putt fra snaue seks meter på det 15. hullet, et par 3. 

Dermed ble det en runde på par (71 slag) for nordmannen, og han er på 25. plass etter halvspilt turnering. 

Som følge av ombyggingen har East Lake blitt en annerledes prøvelse enn den var i fjor

Krever treffsikkerhet

East Lake har gjennomgått flere store endringer siden fjorårets turnering. En av de største endringene for proffene er en ny tilnærming fra tee. Fairwayene har blitt smalere, roughen har blitt tjukkere og det har blitt introdusert flere fairway-bunkere. 

Det har høynet kravet om en stødig driver samtidig som at spillerne må legge mer vekt på strategi før hvert utslag. 

Vanligvis er dette en av Viktor Hovlands styrker, men denne uken har ikke driveren vært på lag med Ekeberg-mannen. Så langt denne uken har han tapt 2,6 slag mot resten av feltet fra teestedet. Det er verst av samtlige 30 som stiller til start i sesongfinalen. 

På andrerunden tapte han også slag på greenen (0,27) og rundt greenen (0,96). Den eneste fasen han tjente slag, var på innspillene. 

Både tilskuere her hjemme i Norge og hovedpersonen ønsker nok å snu denne trenden før sesongen tourfinale er over på søndag. 

Scheffler leder an

Forhåndsfavoritten Scottie Scheffler leder fremdeles an i årets Tour Championship. Fredag gikk han nok en god runde på 66 slag, og ligger –21 for turneringen. Det holder på en en fireslags-ledelse på Collin Morikawa (–17) som er nærmeste konkurrent.

Like bak følger Xander Schauffele (–16), før det er en liten luke ned til Sahith Theegala, Adam Scott og Wyndham Clark på –12.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS