Garmin norgescup//

Ohma og Mørland vant suverent, men det var Farhang som fikk alarmen til å gå

Denne helga ble årets femte Garmin norgescup spilt på Holtsmark golfklubb. Det endte med suveren seier i begge klasser.

Vinneren Silje Torvund Ohma flankert av Julie Ulvenes Kleppe (til høyre) og Henriette Stranda.
Publisert Sist oppdatert

Garmin norgescup er det høyeste hjemlige nivået for norske golfere. Denne helga gikk sesongens femte turnering i rekken av stabelen på Holtsmark golfklubb. 67 herrespillere stilte til start, mens 17 spillere stod på startstreken i kvinneklassen.

Det ble spilt to turneringer på lørdag, og én på søndag, til sammen 54 hull.

I herreklassen så det ut til å skulle bli utrolig jevnt etter atten hull, da kun fire slag skilte de femten beste. Vendepunktet kom på lørdagens andre runde, da Benjamin Mørland (Grimstad GK) for alvor festet grepet med en 67-runde; én eagle, fem birdier og to bogeyer la grunnlaget for turneringens beste runde.

Vinneren Benjamin Mørland flankert av Emil Børrestuen Herstad (til høyre) og Ftidftjof Farhang.

Etter andre runde var nærmeste utfordrer to slag, men seiersmarginen skulle bare vokse utover søndagen, og til slutt vant Mørland (-5) med seks slag foran Emil Børrestuen Herstad (Losby GK) og Fridtjof Fahrang (Oslo GK).

Resultatlisten

HiO-alarm

Sistnevnte stod for turneringens største enkeltstående høydepunkt, da han sørget for at hole in one--alarmen gikk på Holtsmark, lørdag ettermiddag da han slo ballen rett i koppen på hull 5 på lørdagens andrerunde.

– HiO-Alarm! På andre runde av Garmin norgescup klarte Fridtjof Farhang (Oslo GK) å sette ballen rett i hullet på hull 5. Et fint 4’er jern fra tee 63. Vi gratulerer så mye, skriver Garmin norgescup på facebook.

Fridtjof Fahrang gjorde hole in one på hull 5.

Suveren Ohma

I kvinneklassen ble seiersmarginen til slutt ti slag. Men også her så det ut til å bli spennende etter første runde, men på lørdagens runde to festet Silje Torvund Ohma (Fana GK) et jerngrep om seieren som hun aldri var i nærheten av å løsne.

Birdiemaskinen fra Fana GK forbedret seg hele veien, og fulgte opp åpningsrunden på 75 slag, med påfølgende runder på 69 og 68 slag. Med en totalscore på -4 vant Ohma med ti slags forsprang ned til Julie Ulvenes Kleppe (Sotra GK) og ytterligere ett slag ned til Henriette Stranda (Oppegård GK).

Resultatlisten

Powered by Labrador CMS