Garmin norgescup//

Dramatisk avslutning på Tyrifjord: – En fantastisk følelse

Tomine Sel (Stavanger GK) og Marius Jørnsson Gundersen (Oppegård GK) vant årets siste Garmin norgescup på Tyrifjord golfklubb. Jarle Volden og Sofie Bindner Engesæth vant sammenlagt.

Tomine Sel (Stavanger GK) og Marius Jørnsson Gundersen (Oppegård GK) vant årets siste Garmin norgescup på Tyrifjord golfklubb
Publisert Sist oppdatert

Marius Jørnsson Gundersen (Oppegård GK) hadde fire slag å hente inn på ledende Oscar Bach (Oslo GK) etter første runde. Og selv om Gundersen sakte, men sikkert nærmet seg lederen på runde to, var det lite som tydet på at Bach skulle rote bort ledelsen på en relativt lettspilt bane (31 av de 67 spillerne endte med en sluttscore på -1 eller bedre).

– Jeg gikk inn i runden med et mindset på at i dag skulle jeg ut å krige og jeg håpet på en hot start for å hente inn slag raskest mulig. Jeg fulgte med på livescore, men i starten føltes det litt som at når jeg gjorde en birdie så gjorde han en rett etter meg så han holdt jo på ledelsen nesten hele veien, sier Gundersen til Norsk Golf.

Og det er sant det han sier, for frem til at begge spillerne hadde fullført tretten hull, hadde Gundersen - som da seks under par for dagen - bare hentet inn to slag. Men så...

– Det var ikke før etter hull 15 at jeg sjekket ledertavlen og så at jeg ledet med ett slag. 

Dramatisk vending

Gundersen gjorde en ny birdie på hull 16. Samtidig fulgte Bach opp med bogey på hull 15 etter å ha gjort trippelbogey på hullet før. Dermed hadde Gundersen tre slags ledelse før sine to siste hull.

– Da begynte jeg å forstå at jeg hadde en ganske god vinnersjanse, og noen nerver begynte nok åå kicke inn litt. På hull 17 slo jeg  ganske så ræva utslag som la seg vanskelig til rett over bunkeren. Jeg måtte ta straffen, og da ble det bogey, sier Gundersen.

Oscar Bach ledet med fire slag på vinneren før søndagens runde, men måtte til slutt seg seg slått etter to skjebnesvangre hull.

Ledelsen ble kuttet til to, og dermed stod Gundersen overfor et viktig valg på siste tee.

– Det ville ikke vært noen fordel for meg å slå drive ettersom par var det eneste jeg trengte. Det roet nervene at jeg sto på tee med et 6-erjern i hånda. Jeg slo meg rolig og kontrollert ut og hadde 120 meter inn, sier Gundersen.

Innspillet ble litt for langt, men par på hullet var «aldri» truet etter chip og énputt.

– Med det visste jeg Oscar måtte gjøre eagle på siste hull, og da han ikke senka innspillet så var seieren i boks. Det er en helt fantastisk følelse, og jeg må si at jeg jobbet ganske hardt i denne turneringa for å få det til, sier vinneren.

Tåkelagt start

I utgangspunktet spilles Garmin norgescup over tre runder; to på lørdag og én på søndag. Men da tåken la seg tjukk over Tyrifjord golfklubb på Storøya, ble det tidlig klart at dette ikke lot seg gjøre. Da de første golferne endelig kunne slå ut, var det etter tre timer forsinkelse. Dermed ble turneringen redusert til 36 hull. 18 hull på lørdag og 18 hull på søndag.

– Tåka på lørdag var ganske drøy. Jeg hadde egentlig start klokka 09:35. Jeg møtte opp til 08:30, så det ble fire timer venting før første runde startet, sier Gundersen om utsettelsen og spilleforholdene.

Tåke første til forsinkelser i årets sjette Garmin norgescup.
Etter tre timer forsinkelse, slapp endelig golferne av gårde.

Været skulle bedre seg betraktelig, og spillerne leverte en rekke gode scorer. Best av samtlige på første dag var Oscar Bach, som leverte en monsterrunde på 63 slag etter blant annet åtte birdier og én eagle. Dermed ni under par, og ledelse med fire slag ned til et kobbel på delt andreplass; Andreas Tangen (Asker GK), Sander Vallestad (Sola GK), Marius Jørnsson Gundersen (Oppegård GK), Marius Rekkedal (Oslo GK) og Dennis Staurvik (Bærum GK).

Jevnt i dameklassen

I dameklassen ble det enda jevnere. Før søndagens finalerunde var det Henriette Spilling Gjelten (Losby GK) og Emilie Myklebust Bjørge (Ålesund GK) som ledet an etter runder på 71 slag (-1). Slaget bak fulgte trekløveret Pok Tuphok Pedersen (Losby GK), Tomine Sel (Stavanger GK) og Nora Sophie Johnsen (Oslo GK).

Det var til slutt bare fire slag som skilte de fire beste, og det måtte omspill til for å kåre vinneren. For etter 36 hull stod det helt likt mellom nevnte Sel og Johnsen (begge +1).

I omspillet var det til slutt Sel som sikret seg seieren. Pedersen endte på tredjeplass.

– Vi gratulerer Tomine Sel og Marius Jørnsson Gundersen med seier i årets siste Garmin Norgescup. Vi gratulerer også Sofie Bindner Engesæth og Jarle Volden (begge fra Oslo GK) som sammenlagtvinnere av årets Garmin Norgescup, skriver golfforbundet på facebook.

Lederavler

Powered by Labrador CMS