STJERNEMØTE//

Pep Guardiola på Lofoten Links: – Likte banen godt

Verdens beste fotballtrener lot seg imponere av den norske golfstjernen i nord.

Manchester City-sjef Pep Guardiola spilte ni hull på Lofoten Links torsdag kveld.
Publisert Sist oppdatert

Pep Guardiola er i Norge. Det har nok de fleste fått med seg. 

De siste dagene er trenerstjernens bevegelser grundig dokumentert i norske medier. Det startet på Deichman, folkebiblioteket i Oslo. Fortsatte på en kafé på Grünerløkka, hvor Guardiola avslørte til VG at bakgrunnen for hans norgesbesøk var fisketur til Lofoten.

Før helgen landet fotballtrenerens private fly på Evenes. Han gikk deretter om bord i et helikopter som satte kursen mot nettopp Lofoten.

Landet i Ballstad 

Ifølge Flightradar.com gjorde helikopteret en svingom over Henningsvær. Trolig for at Pep Guardiola skulle få se den verdensberømte fotballbanen ytterst på fiskeværet. 

Guardiola fikk se banen ytterst i Henningsvær.

Deretter fortsatte helikopteret i retning Ballstad og landet til slutt utenfor Hattvika Lodge, hvor Lofotpostens fotojournalist møtte en strålende opplagt, men lite snakkesalig gjest.

– «No comments», smilte Guardiola, som dagen etter skulle dukke opp på Lofoten Links. Det var Dagbladet som først omtalte saken.

For de uinnvidde er Josep «Pep» Guardiola Sala en spansk fotballtrener, tidligere fotballspiller for Barcelona, og nå manager for Erling Braut Haalands klubb Manchester City. Men Guardiola er også en ivrig golfspiller når sjansen byr seg. 

Spilte ni hull

– Jeg var borte, men Andrew (Walton, red.anm.) møtte ham, bekrefter Frode Hov til Norsk Golf.

Andrew Walton og Pep Guardiola.

De siste 30 årene har Hov virkeliggjort sin fars planer om en golfbane på Gimsøya i Lofoten. I dag rangerer internasjonale medier Lofoten Links som den råeste golfopplevelsen i Europa og en av de 25 beste i verden.

At banen har et stort navn, fikk den driftige baneeieren en ny bekreftelse på i helgen.

– Han tok visst masse bilder og sendte til flere av City-spillerne. Han likte banen veldig godt, men kommer nok ikke tilbake i denne omgang. Det var et tettpakket program, forklarer Hov.

Det var Andrew Walton, ansvarlig for golf og lodging på Lofoten Links, som tok imot verdensstjernen på stjernebanen.

– Han spilte de ni første hullene, bekrefter Walton. 

Pep i 5. divisjon

Om ikke Guardiolas golfbanebesøk var så overraskende, var de videre bevegelsene absolutt det. Senere samme kveld dukket Guardiola opp på 5. divisjonstrening til fotballaget Ballstad, som forberedte seg til mandagens møte mot Knausen.

Det hele forløp seg slik, skriver VG:

– På slutten av A-lagsøkta kom det en bil trillende. Der kom han stigende ut. Jeg ble litt paff med det samme og tenkte «hva gjør jeg nå? Hva faen gjør jeg nå?», sier Ballstad-treneren.

– Så da tok jeg han i hånden, han hadde et fast håndtrykk, og jeg presenterte meg selv og ønsket velkommen til Ballstad stadion.

Grei stemning da Ballstad fikk besøk av Guardiola.
Powered by Labrador CMS