TOURSVEIPET//

Borge viste OL-form da  flere norske hevdet seg

Celine Borge storspilte og var endelig tilbake i toppen på LPGA-touren søndag. I Europa sikret Dorthea Forbrigd og Herman Sekne hver sin 5. plass på tourene. 

Celine Borge leverte svært godt spill på LPGA-touren denne uken. Det lover godt før OL.
Publisert Sist oppdatert

Selv om Viktor Hovland misset kutten i den 152. utgaven av The Open Championship, ble det en oppløftende uke for norske tourspillere forøvrig.

Dorthea Forbrigd noterte en 5. plass på Ladies European Tour, Herman Sekne endte på samme plassering på Challenge Tour, Mats Ege debuterte på PGA Tour, hvor også Espen Kofstad spilte – og ikke minst: Celine Borge var tilbake i toppen på LPGA Tour.

Her er ukens toursveip – med en rekke sterke, norske resultater.

LPGA Tour 

Celine Borge slår ut på hull 2 under sisterunden i Dana Open søndag.

Etter et strålende debutår på høyeste nivå i internasjonal damegolf, har det gått tyngre for Celine Borge denne sesongen. Nylig ble hun tatt ut til OL i Paris sammen med sin klubbvenninne fra Vestfold GK, Madelene Stavnar, og mye tyder på at OL-formen er i anmarsj.

Torsdag åpnet Borge på par i Dana Open i Ohio. Det holdt til en foreløpig 55. plass, akkurat innenfor den antatte kuttgrensen før andrerunden. Tønsberg-jentas åpningsrunde inneholdt tre birdier og like mange bogeyer. 

Fredag fulgte Borge opp med storspill. Med sju birdier og bare tre bogeyer noterte hun seg for en 67-runde, og bykset opp til delt 17. plass på ledertavlen etter 36 hull. Den norske jenta traff hele 11 av 14 fairwayer, 12 av 18 greener og brukte bare 26 putter på andrerunden. 

På lørdagens tredjerunde fulgte Borge opp med en ny sterk 67-runde. Med seks birdier og to bogeyer avanserte hun opp til 12. plass, og på søndagens finalerunde fortsatte den norske LPGA-stjernen storspillet og klatringen.

Med tre birdier og bare én bogey for dagen, endte Celine Borge på delt 7. plass etter en sisterunde på 69 slag, ti under par totalt. Det er 25-åringens beste plassering på LPGA Tour på over et år, og en særdeles hyggelig opptur før OL i Paris om kort tid. Borge tok samtidig med seg en premiesjekk på 38 232 dollar.

Her er ledertavlen


Dorthea Forbrigd endte på 5. plass i ukens turnering på LET.

Ladies European Tour

Seks norske damer stilte til start i Dutch Ladies Open denne uken: OL-uttatte Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Dorthea Forbrigd, Karoline Lund, Michelle Forsland og Maiken Bing Paulsen.

Turneringen ble spilt på Hilverschumse Golf Club, og da turneringen startet fredag var det Skarpnord som kom best i gang av de norske spillerne. Veteranen var helt oppe på delt 5. plass etter en gledelig åpningsrunde på 68 slag, fire under par. Nærmest fulgte Forbrigd på delt 20. plass etter sin 70. runde, to under par. 

For de øvrige gikk det ikke like bra. Bing Paulsen (+1), Stavnar (+2), Forsland (+3) og Lund (+5) hadde alle en jobb å gjøre for å klatre på ledertavlen lørdag. 

Men på andrerunden var det i stedet Dorthea Forbrigd som glitret. Oslo GK-spilleren leverte en knallsterk 69-runde og klatret til delt 6. plass på ledertavlen, fem under par, bare to slag bak andreplassen, men ytterligere fem bak ledende Kim Metraux.

Skarpnord klarte dessverre ikke å følge opp førsterunden. Med 77 slag på den andre av tre spilledager falt hun til 56. plass – mens Bing Paulsen var nummer 47.

Til slutt ble det en svært gledelig uke for Forbrigd. Søndag avsluttet Oslo GK-spilleren med stil, leverte en sisterunde på 70 slag, to under par. Dermed endte hun sju under par totalt og sikret seg en delt 5. plass. 

– Veldig gøy at jeg endelig fikk til tre gode og solide runder, rapporterer en fornøyd Dorthea Forbrigd til Norsk Golf. 

– Jeg føler at jeg har spilt mye bra i den siste tiden, men ikke fått det helt til å stemme i alle rundene. Jeg liker denne banen godt, spilte bra her i fjor også, og det er også positivt at denne femteplassen gir meg plass i Women´s Scottish Open. Jeg gleder meg veldig til å spille den.

I tillegg fikk Forbrigd med seg en premiesjekk på 10 050 euro for prestasjonen.

Her er ledertavlen


Mats Ege debuterte på PGA Tour denne uken.

PGA Tour

I skyggen av The Open Championship spilte de nest beste PGA Tour-gutta Barracuda Championship i California. Der deltok ikke én, men faktisk to (!) nordmenn. Espen Kofstad fordi PGA-touren samarbeider med DP World Tour, og Mats Ege fordi han fikk en sponsorinvitasjon.

Turneringen ble spilt på Tahoe Mountain Club etter et modifisert stableford-format som oppfordrer til aggressivt spill. Normalt forsøker man å få den laveste score i feltet, men her gjaldt det å få den høyeste.

Kort fortalt: Albatross ga 8 poeng, eagle 5 poeng, birdie 2 poeng, par 0 poeng, bogey -1 poeng og double bogey -3 poeng. Og begge nordmennene fikk en god start i California. 

Etter første runde lå Kofstad høyest på en delt 30. plass med +9. Oslo GK-spilleren samlet hele 10 poeng med fem birdier på en bogeyfri front, men på back måtte han tåle tre bogeyer (-3) i tillegg til sin ene birdie (+2).

PGA Tour-debutant Ege innledet på delt 59. plass med +6 etter tre birdier og ingen bogeyer på første ni. Men også den tidligere college-spilleren fra East Tennessee fikk noen smeller på de siste ni hullene. 

Begge nordmennene fortsatte poengfangsten på fredagens andrerunde. Og viktigst av alt: Begge klarte kutten. Kofstad falt til delt 48. plass med +14, mens Ege holdt seg akkurat innenfor kuttgrensen på +13.

Lørdag sikret Kofstad seg nye poeng med fem birdier og to bogeyer, og lå på 42. plass før de siste 18 hullene søndag. Ege måtte dessverre trekke seg fra turneringen på grunn av en ryggskade.

Dermed måtte Kofstad alene forsvare Norges ære i California. Etter to birdier, en bogey og en dobbelbogey søndag, ble det ikke flere poeng. Han endte på 60. plass.

Her er ledertavlen


Herman Sekne er i aksjon på Challenge Tour denne uken.

Challenge Tour

Det deltar også norske spillere på Challenge-touren, det nest høyeste nivået i Europa, denne uken. I Euram Bank Open i Østerrike fikk unge Herman Sekne en god start torsdag. Han lå helt oppe på 10. plass etter en førsterunde på 66 slag. Sekne noterte seks birdier og to bogeyer på åpningsrunden.

Fredag fulgte Sekne opp med en ny sterk runde. Med sju birdier og fire bogeyer kom han inn på 67 slag, og klatret til en delt 7. plass før helgespillet. Også Kristoffer Reitan var i startfeltet. Etter runder på 71 og 70 slag klarte han dessverre ikke kutten.

Etter lørdagens tredjerunde på 70 slag, hang Herman Sekne fortsatt godt med i turneringen. Han var på delt 12. plass før de siste 18 hullene, og leverte en knallsterk avslutning på 67 slag. Dermed klatret han til delt 5. plass, og får med seg 10 980 euro hjem fra Østerrike. Og like viktig: Plasseringen gir Sekne nye starter på Challenge Tour.

Her er ledertavlen


Kristoffer Ventura er på vei tilbake til PGA-touren.

Korn Ferry Tour

Kristoffer Ventura skal som kjent til OL i Paris sammen med Viktor Hovland i august. Og de to kameratene kan også bli å se på PGA-touren neste sesong. For på nest øverste nivå i USA er Ventura i ferd med å spille seg tilbake til eliten.

Etter et godt år på Korn Ferry-touren, er den tidligere Oklahoma State-studenten godt innenfor de 30 spillerne på poenglisten som mottar PGA Tour-kortet neste år. 

Før ukens turnering lå Ventura på 19. plass, en plass han så ut til å beholde eller forbedre etter en åpningsrunde fem under par i Price Cutter Charity Championship torsdag. Og ikke minst etter en enda bedre andrerunde sju under par fredag. 

Dermed lå Ventura på delt 3. plass etter to dager av turneringen. Fredagens bogeyfrie 65-runde inneholdt intet mindre enn fem birdier og en eagle.

Dessverre gikk det ikke fullt så bra på lørdagens tredjerunde. Ventura måtte tåle 71 slag, og falt med det 13 plasser på ledertavlen. Før avslutningen søndag lå han på 22. plass. Etter 68 slag søndag falt han to plasser.

Her er ledertavlen 

Powered by Labrador CMS