OL Herrer// Dag 4

Rahm hadde grep om gullet – så kom Scheffler

På det meste ledet spanske Jon Rahm med fire slag i seierskampen. Men i bakgrunnen bygget verdensener Scottie Scheffler en gullrunde av de sjeldne.

Tommy Fleetwood (t.v.), Hideki Matsuyama og de andre utfordrerne forsøkte å svare på mesterrunden til Scottie Scheffler (i midten). Det var det ingen som klarte
Publisert Sist oppdatert

Jon Rahm startet dagen i delt ledelse med Xander Schauffele på –14, men brukte ikke mange hullene på å bygge seg en stor luke. 

Spanjolen gjorde «alt» riktig de første ti hullene, hvor han gjorde hele seks (!) birdier og så ut som sikkerheten selv da han gikk rundt på Le Golf National. Ifølge statistikksiden Data Golf, var det på det meste 90,2 prosent sikkert at den spanske oksen skulle ta OL-gullet. 

Men som alle golfere vet, ballen er rund og man skal aldri ta seieren for gitt. 

På hull 11 tre-puttet Rahm til bogey og på hull 12 fant han fairwaybunkeren og bommet green på innspillet. På det 14. hullet havnet i trøbbel ved siden av greenen og trengte hele fem slag på få ballen i koppen. +4 på fire hull, og gullkampen var vidåpen igjen. 

Vidunderlige Scottie

I bakgrunnen hadde Scottie Scheffler virkelig skrudd på gullspillet sitt. Han startet finaledagen fire slag bak lederne, og brukte ikke lang tid på å flytte seg oppover. Med tre birdier på de tre første hullene rykket han raskt opp blant de nærmeste utfordrerne bak Rahm. 

Men Scottie Scheffler er rangert som verdens beste golfspiller av en grunn. 

Birdie-par-birdie-par-birdie-birdie-birdie-birdie-par ble det på de siste ni hullene. Med 29 slag på veien inn kom han seg helt ned til –19 for turneringen. 

Hele runden brukte han 62 slag på, noe som tangerer banerekorden tvillingene Nicolai og Rasmus Højgaard holder.

– Det er ganske høyt opp der, sa Scheffler til Golf.com etter runden om hvor gullmedaljen hans rangerer blant karriereprestasjonene. 

– Når du har muligheten til å representere landet ditt, er det ganske spesielt. Dette var en morsom uke, og det var flott å representere USA, og jeg er stolt av å reise hjem med en medalje.

Med seks under par på de siste ni hullene var det ingen som klarte å gjøre noe med det som uten tvil er verdens beste golfer akkurat nå.

Den eneste spilleren som kunne utfordre amerikaneren var Tommy Fleetwood som lå likt med to hull igjen å spille. Dessverre for alle som heiet på briten gjorde han bogey på hull 17, og trengte et lite mirakel for å tvinge frem et omspill om gullet. 

Det fikk han ikke, men klarte med par å sikre sølvet for Storbrittania. Han endte på –18. 

En tydelig rørt Scottie Scheffler kunne stå øverst på pallen og høre den amerikanske nasjonalsangen med gullmedaljen rundt halsen.

Bronsemedaljen gikk til japanske Hideki Matsuyama som endte på –17.  

Viktor Hovland endte på 30. plass (–4), mens Kristoffer Ventura tok 43. plassen (E). 

NB! Onsdag 7. august begynner OL-golfen for kvinnene. Madelene Stavnar og Celine Borge representerer de norske fargene. 

Her er resultatene

Tommy Fleetwood (sølv) og Hideki Matsuyama (bronsje) tok de andre medaljene
Powered by Labrador CMS