TOURSVEIPET//

Reitan med karrierebeste: – Veldig happy

Kristoffer Reitan tok 2.-plassen i Swiss challenge etter å ha spilt en nesten perfekt sisterunde. Dermed lever håpet om DP World Tour.

Kristoffer Reitan endte på 2.-plass i Swiss challenge. Det er karrierebeste på nest øverste golfnivå i Europa.
Publisert Sist oppdatert

Selv om samboerne Viktor Hovland og Kristoffer Ventura ikke spiller denne uken, er det en rekke andre norske golfproffer som spiller for fremtiden, lønnsøkning, opprykk, heder og ære på en rekke forskjellige golftourer.

På Europatouren (DP World tour) er Kristian Krogh Johannessen eneste gjenværende nordmann etter at Espen Kofstad trakk seg underveis i torsdagens åpningsrunde. Krogh greide kutten med minst mulig margin, og fikk bare en sånn passe god åpning på lørdagens runde.

Så tok det helt av.

Kroghs monsterrekke

Drammenserens scorekort var på ingen måte av det spektakulære slaget, med én fattig birdie og to bogeyer i løpet av de første tretten hullene.

Men så: Eagle. Birdie. Birdie. Birdie. Birdie.

Dermed seks under på de siste fem hullene, og -6 for dagen. 66-runden gjorde at Krogh tok store steg opp på ledertavlen, helt opp til 22.-plass før søndagens sisterunde. Avstanden opp til topp 10 var bare to slag før siste runde.

Dessverre greide ikke Krogh å følge opp lørdagens avslutning, og to bogeyer på hull 2 og 3 var neppe den gunstigste starten. Ytterligere to bogeyer og to birdier, ga til slutt en sisterunde på 73 slag (+2), og 23.-plassen ned på ledertavlen.

Dermed 45.-plass til slutt.

Ledertavlen

Reitan med karrierebeste

På nivået under, Challengetouren, har flom og uvær sørget for at Kristoffer Reitan ikke slo et eneste slag mellom torsdag kveld og søndag morgen. Som følge av dette besluttet turneringenskomiteen at de oppsatte runder to og tre, ble kansellert. Dermed ingen kutt, og bare to tellende runder.

Kristoffer Reitan endte på 2.-plass i Sveits.

Reitan lå på 4.-plass etter åpningsrunden, og hadde førsteplassen i sikte. Reitan kastet ikke bort tiden, og gjorde to birdier i løpet av de første fem hullene. Lederen, Benjamin Hebert, hadde ikke dagen, og skulle raskt vise seg å ikke være den største konkurrenten.

Den rollen var det skotske Euan Walker som tok. Walker lå likt med Reitan etter åpningsrunden på 69 slag, og viste seg ustoppelig på søndagens finalerunde, og vant med tre slag etter en bogeyfri 66-runde.

– Først og fremst er jeg fornøyd med å få til en bra score, og med resultatet. Men det er klart jeg kunne fått enda mer ut av uken. Spillet er ikke hundre prosent på plass, men jeg har klart å sy sammen gode runder, sier Reitan til Norsk Golf etter 2.-plass og karrierebeste.

2.-plassen er karrierebeste, gir drøyt 18 000 euro i prispenger og tar Reitan 24 plasser opp på Road to Mallorca til 41.-plass.

Klar for Kina

Reitan, som startet etter Walker, var hele tiden innenfor rekkevidde, men nordmannen greide ikke å følge skottens birdiejag. Den norske 26-åringen har likevel all grunn til å være fornøyd etter en sisterunde på 69 slag. 

– Det var marginer som kunne sneket seg i min retning, men det ble vanskelig da Walker avsluttet å sterkt. Jeg er veldig happy med 2.-plassen. Det var en veldig tøff uke med mye avbrudd og venting. Spillet føles ganske fint, også var det deilig å sikre seg plass i de kommende turneringene i Kina, sier Reitan.

Plasseringen gir nemlig rankingpoeng nok til at Reitan står på startstreken når Challengetouren reiser for å spille to turneringer i Kina før sesongen rundes av på Mallorca i månedsskiftet oktober og november.

Dermed lever fortsatt håpet for Reitan til å kvalifisere seg til neste sesongs DP World Tour.

Ledertavlen

Birdie-Borge

Norges beste kvinnelige golfspiller, Celine Borge, spiller denne uken Arkansas championship på LPGA-touren. Etter en åpningsrunde på -2 (69 slag) var Borge i rute for å greie kutten, men en sen dobbelbogey på runde to, så ut til å ødelegge all den gode jobben.

Celine Borge avsluttet birdie, birdie, og greide kutten med knappest mulig margin.

Dermed var Borge avhengig av å gjøre birdie på begge de to avslutningshullene (hull 8 og 9) for å greie kutten. Presset var stort, men Borge lot seg ikke vippe av pinnen. Med to birdier gikk Borge lørdagens runde på par, og greide dermed kutten med knappest mulig margin.

Og tro ikke at Borge hadde tenkt å gi seg med det, for 26-åringen fra Tønsberg startet like så godt sisterunden med to nye birdier. Birdiejakten fortsatte, og kulminerte til slutt med ytterligere fire birdier samt to bogeyer. Dermed ukesbeste med en sisterunde på 67 slag (-4), og atten plasser opp på resultatlisten, til 44.-plass.

Thailandske Jasmine Suwannapura vant turneringen etter eagle på andre omspillshull.

Ledertavlen

Forbrigd best av de norske

På damenes europatour (LET) fikk det norske spillerne en strålende åpning etter at Marianne Skarpnord leverte fantastisk golf i sin første runde, og lå i rygg på lederen før runde to. Skarpnord greide ikke å følge opp, men Dorthea Forbrigd plasserte seg innenfor topp 10 før siste runde.

På lørdag greide dessverre ingen av de norske å heve spilet. Både Forbrigd og Skarpnord avsluttet med en 74-runde, og falt til henholdsvis 28.-plass og 43.-plass

Madelene Stavnar greide ikke kutten.

Ledertavlen

Powered by Labrador CMS