Toursveipet//

Reitan topp-15 – Borge avsluttet sterkt

Alle de tre norske utøverne som spilte i Asia denne uken leverte. Best av dem ble Kristoffer Reitan som tok viktige poeng til sammenlagtlisten. Celine Borge klatret med god avslutning.

Kristoffer Reitan leverte stødig spill gjennom hele uken i Kina. Det holdt til en god plassering som kan bli viktig i sesonginnspurten.
Publisert Sist oppdatert

Challenge Tour

Med sin andreplass i Sveits for noen uker siden, fikk Kristoffer Reitan innpass på to Challenge Tour-turneringer i Kina de neste ukene. Han takket for tilliten ved å levere en sterk 68-runde (–4) i den første runden av Hainan Open.

Nordmannens runde på Sanya Luhuitou Golf Club var av det solide slaget, og inneholdt fem birdier og kun én bogey.

Fredag

I andrerunden åpnet han i det gode sporet med fire birdier på de første ni hullene. På tidspunktet snuste han på en god plassering på ledertavlen før helgespillet går i gang lørdag. Dessverre fikk Oslo-spilleren det noe tøffere på «back». Med to bogeyer, en dobbelbogey og en birdie, ble det til slutt en 71-runde for nordmannen.

Lørdag

Lørdagens «moving day» ble svært god for Reitan. Han åpnet med fire birdier på de første seks hullene og gjorde et byks oppover tavlen. De resterende tolv hullene ble det ytterligere tre birdier og to bogeyer, noe som gir en rundescore på –5 (67 slag).

I forhold til resten av feltet var det dagens nest beste rundescore. Dermed klatret han hele 23 plasser, opp til delt 13. plass.

Søndag

I finalerunden fortsatte han i det gode sporet med flere birdier på åpningshullene. Det kom to kjappe birdier på de første fire, samt én til på det tiende. Deretter fikk nordmannens scorekort flere farger. Med én dobbeltbogey, to bogeyer og tre birdier til, ble det til slutt en runde på 70 slag (–2).

Det holdt til en 15. plass i Hainan Open på scoren –12.

– En frustrerende dag der jeg følte at jeg kunne tatt bedre vare på scoren, men det er veldig mye positivt i spillet om dagen, uttaler han til egen Facebook-side

Med det resultatet rykker han imidlertid oppover på sammenlagtlisten – til en 39. plass. Det er viktig for resten av sesongen – og neste år.

Det er nemlig topp-45 som får innpass i sesongfinalen på Mallorca i slutten av måneden. Der er det dobbelt antall poeng å kjempe om, som øker sjansene for å komme topp-20 på slutten av sesongen. Det er de tjue beste fra Challenge Tour som rykker opp til DP World Tour.

Danske Hamish Brown vant turneringen i omspill mot filipinske Lloyd Jefferson Go

Her er ledertavlen

LPGA Tour

Den høyest rangerte norske kvinnegolferen Celine Borge var på sin side i kinesiske hovedstaden Shanghai. Der hadde LPGA-sirkuset samlet seg for å spille Buick LPGA Shanghai.

Vestfoldingen leverte en bemerkelsesverdig stabil runde med 17 par og én birdie. Det ga naturlig vis en score på –1.

De underliggende tallene ga en god forklaring på hvordan scorekortet ble så stabilt. Borge traff nemlig 14 av 14 fairwayer, og fikk 17 greentreff i løpet av sin førsterunde. På kjøpet ble det også 34 putter, så om dét tallet hadde vært noe lavere, ville nok scorekortet hatt flere sirkler på seg.

Celine Borge var sikkerheten selv fra tee under førsterunden av Buick LPGA Shanghai.

Fredag

På andrerunden satt ikke spillet like bra for Borge. Med ti fairwaytreff og greentreff ble det vanskeligere å score godt, noe som resulterte i flere bogeyer. Det ble til slutt fem av dem, akkompagnert av en birdie (76-runde).

Lørdag

Borge brukte lørdagen i Kina godt, og det var særlig avslutningshullene det luktet svidd av. Vestfoldingen var én under par for dagen da hun sto på 15. tee, men da hun var ferdigspilt var hun –4. Med tre birdier på de siste fire hullene kjempet hun seg ti plasser oppover ledertavlen, og ligger etter tre runder på 53. plass.

Søndag

Nordmannen klatret enda flere plasser under søndagens finalerunde. Med tre birdier, én eagle og to bogeyer ble det nok en god runde i Shanghai på 68 slag. Det fikk Borge ned til –4 for turneringen, som gir en delt 41. plass.

Med kun en håndfull turneringer igjen før sesongfinalen CME Group Tour Championship i slutten av november, trenger Borge alle poengene hun kan få. Etter turneringen i Kina er hun på 97. plass, som gir henne en kategori (kort) på LPGA-touren til neste år, men dessverre ikke innpass i finalen. Der er det kun de 60 beste som får delta.

Kinesiske Ruoning Yin vant Buick LPGA Shanghai på –25.

Ladies European Tour

Siste norske som var i aksjon på asiatisk jord denne uken var Madelene Stavnar. Hun var i Taiwan for å spille Wistron Ladies Open.

Vestfoldingen åpnet turneringen med birdie-bogey-par-bogey, før det kom en sur trippel-bogey på det femte hullet. Stavnar klarte derimot å snu trenden med tre gode birdier på de siste ni hullene, og lå dermed +1 etter første spilledag.

Fredag

Tønsberg-jenta fortsatte det stabile spillet på dag to, da hun gjorde ti par på rad. Deretter skulle hun få det noe tøffere. Med tre bogeyer og en birdie på de siste åtte hullene, spilte hun seg inn til en 74-runde i Taiwain.

Madelene Stavnar spiller i Taiwan denne uken.

Lørdag

På «moving day» åpnet Stavnar godt med to birdier på de første ni hullene, men klarte dessverre ikke å fortsette trenden mot bakenden på runden. Med tre bogeyer på «back nine» ble det en kopi fra runden på torsdag på 73 slag.

I likhet med fredag, rykket hun oppover ledertavlen, noe som indikerer tøffe spilleforhold i Taiwan. Etter tre runder er Stavnar på 35. plass i Wistron Ladies Open.

Søndag

Madelene Stavnar sparte det beste til slutt, for hun gikk sin beste runde for uken søndag. Med to birdier, to bogeyer og én eagle ble det en runde på 70 slag (–2) for vestfoldingen. Særlig jernspillet var skarpere, da hun fikk 15 av 18 greentreff på Sunrise Golf and Country Club.

Hun endte på en 34. plass i Wistron Ladies Open. Chiara Tamburlini (Sveits) vant turneringen på –12.