THE OPEN CHAMPIONSHIP// DAG 3

Scheffler øyner sjansen: – Vi får se hva som skjer

Åtte menn er innenfor to slag når alt skal avgjøres i vindkastene på Royal Troon søndag. Selvsagt er også Scottie Scheffler i posisjon.

Scottie Scheffler smilte da det sto på som verst på Royal Troon lørdag.
Publisert

TROON, SKOTTLAND: Det kalles «moving day», den tredje dagen i en golfturnering, og lørdag var det lite som sto stille på Royal Troon.

Etter to tøffe dager på den skotske vestkysten, der Viktor Hovland ble ett av mange ofre, bestemte værgudene seg for å skru opp vanskelighetsgraden enda et hakk. 

Vinden snudde, regnet kom tilbake, og på de ni hullene inn til klubbhuset slo verdens beste spillere drivere og 3-wood på par-3 hull for å nå greenen.

– Noe av det verste

– Det er noe av det verste jeg har vært borti, sier Scottie Scheffler etter sin 71-runde på par.

– Jeg kan tenke på et par dager med noen vanvittige sterke vinder som kan ha vært mer utfordrende, men totalt sett var de siste ni hullene sannsynligvis de vanskeligste ni hullene jeg noen gang har spilt. 

Verdenseneren holdt likevel spillet samlet, reparerte to bogeyer på hull 13 og 15 med en birdie på 17, og er nok en gang i tetstrid før finalerunden søndag. Etter tre runder i den 152. utgaven av The Open Championship, skiller det bare to slag fra Scheffler (-2) på 8. plass til Billy Horschel (-4) på toppen av ledertavlen.

Søndag er det ventet enda sterkere vinder i Troon. Det loves opphold, men på disse kanter er den neste timen å regne som et langtidsvarsel.

– Her vet man aldri helt med værmeldingen, sier Scheffler. – I dag var det var meldt regn, men det skulle være sørvestlig vind, lik den vinden vi har hatt de siste dagene. Men den kom rett mot oss på de siste ni hullene. Det var definitivt veldig utfordrende.

– Du slår vel ikke en 3-wood på en par-3 veldig ofte?

– Nei, det skjer ikke veldig ofte. Og heller ikke at jeg slår driver og 3-wood på par-4 uten å komme fram på to, svarer han.

Billy Horschel snudde capsen og skrudde på godspillet i det skotske uværet. Nå leder han The Open med 18 hull igjen å spille.

– Elsker det

På toppen av den gule ledertavlen over Troon lyser foreløpig Horschels navn. Bare 18 hull gjenstår på Royal Troon, og 37-åringen bare nyter situasjonen.

– Jeg elsker det, sier en smilende og regnvåt Horschel. 

– Jeg har jobbet hele livet mitt for å være i denne posisjonen. Ok, det er en major. Vi vet hva det betyr for alle. Jeg vet hva det betyr for mitt ettermæle i golf og hva jeg ønsker å oppnå. Men jeg setter pris på å være her. Jeg har ønsket dette hele livet mitt. Og endelig er jeg her. Jeg må bare omfavne det.

Da Viktor Hovland, Rory McIlroy, Ludvig Åberg, Bryson DeChambeau og en lang rekke av andre stjernenavn misset kutten fredag, åpnet det mulighetene for en overraskende vinner på Royal Troon. 

Justin Rose måtte kvalifisere seg til The Open, men nå er han med i tetkampen.

Mange om beinet

Før den siste runden er Daniel Brown, Russel Henley, Thriston Lawrence, Sam Burns og  veteranen Justin Rose alle tre under par, bare ett slag bak den ledende 37-åringen fra USA. Det er også en av de store forhåndsfavorittene, Xander Schauffele.

Og ett slag bak der igjen lusker altså Scheffler.

– Vi får se hva som skjer. Jeg har en del spillere foran meg, men målet mitt da jeg gikk inn på de siste ni hullene var å gjøre det jeg kunne for å holde meg i turneringen og stjele noen slag der jeg kunne, sier Scottie Scheffler.

Det var ikke enkelt å hente noe på de siste ni hullene,. Selv den sindige verdenseneren måtte snu capsen for ikke å bli distrahert av regndråpene som falt fra bremmen.

NB! Søndag ettermiddag skal det hele avgjøres på Royal Troon. Du kan følge avslutningen direkte på Viaplay. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS