Lag-NM jr//

Seier til Oslo og Losby i lag-NM for juniorer

Etter tre dagers kamp på Fana GK i Bergen var det lagene fra Østlandsklubbene Oslo og Losby som gikk seirende ut av lag-mesterskapet for juniorer. 

Sola (t.v.), Oslo og Losby ble medaljørene i årets lag-NM jr for gutter
Publisert

16 guttelag og åtte jentelag duellerte denne uken i tre dager på en Fana-bane som viste seg fra sin beste side. Sol, tørre forhold og nyfriserte linjer på spilleflatene bød på gode muligheter for junior-spillerne til å slå gode scorer. 

Det var det flere lag som gjorde, og i gutteklassen viste det seg tidlig at gullkampen skulle stå mellom Oslo GK og Sola GK. 

Vertskapsbanen Fana GK viste seg fra sin beste side denne uken.

De to første dagene ble det spilt annenhver foursome og fourball (se beskrivelse lengre ned), og de to lagene byttet på å levere de beste scorene i spilleformene. 

Før den siste avgjørende dagen med singelrundene ledet Oslo med ett fattig slag ned til Sola som jaget på andreplass. Men det var hovedstadsklubben som avsluttet sterkest. Daniel Werner Nilsson (63, –6), Leo Hirukawa Aaraas (73, +4), Cornelius Farhang (66, –3) og Fridtjof Farhang (69, E) leverte fire sterke singelrunder da de gikk –11 for dagen, og endte på –19 for turneringen. 

Da Sola på sin side gikk +4 for dagen og endte på –5 for turneringen, ble seiersmarginen til slutt fjorten slag til hovedstadsklubben. 

Bronsemedaljen gikk til Losby GK som endte på +7.

Slik fungerer spilleformene

Foursome (også kjent som alternate shot)

 I foursome spiller to spillere som et lag, og det brukes bare én ball. Spillerne slår annethvert slag på samme ball, med start fra utslagsstedet. Den ene spilleren slår ut på partallsnummererte hull, og den andre spilleren slår ut på oddetallsnummererte hull. Derfor kan de hende at den samme spilleren senker den avgjørende putten og slår ut på neste tee, og derfor slår to ganger på rad.

Fourball (også kjent som best ball) 

I fourball spiller også to spillere som et lag, men hver spiller bruker sin egen ball gjennom hele hullet. Den beste scoren på hullet blir tellende for laget. Med andre ord, hvis en spiller på laget gjør en birdie, mens den andre spilleren gjør en bogey på samme hull, blir birdien valgt som lagets resultat. 

Favoritten tok seieren

På damesiden var det Losby GK som bar på favorittstempelet med spillerne Maren Farbu, Henriette Spilling Gjelten, Pok Tuphok Pedersen og Keira Julie Thalberg

Losby (i midten), tok en klar seier foran Stavanger og Fana i jenteklassen.

Østlandsjentene leverte jevnt stødig og god golf gjennom de tre turneringsdagene da de runde for runde økte ledelsen litt etter litt. Til slutt endte de opp med å ta gullet med 31 slags margin ned til Stavanger GK (+36) på andreplass. 

Hjemmeklubben Fana GK (+37) tok bronsemedaljen. 

Maren Farbu (Losby GK) bidro sterkt i gulljakten, blant annet med hole-in-one på finaledagen. Også Melvin Ringnes fra Oppegård GK gjorde HiO i løpet av turneringen.

Her er resultatene (gutter)

Her er resultatene (jenter)

Powered by Labrador CMS