TOURSVEIPET//

Sekne slo tilbake og tre norske topp-ti i England

Herman Wibe Sekne slo tilbake etter en tung lørdagsrunde, mens på LET Access-tour havnet alle de tre norske kvinnene blant topp-plasseringene.

Herman Wibe Sekne senket scoren med ni slag fra runden før og klatret oppover ledertavlen.
Publisert Sist oppdatert

Challenge Tour

I Europa er det flere spillere i aksjon, både blant herrene og damene. I polske Rosa Challenge Tour lå førsteårsproffen Herman Wibe Sekne helt oppe på en delt 4. plass etter to gode runder på 65-68.

Under lørdagens «moving day» fikk Oslo-spilleren det noe vanskeligere. Det ble en 77-runde (+7) på Rosa Golf Club og han falt helt ned til en 50. plass.

Men er det én ting som er sikkert, så er det at det snur fort i golf. Søndag ble det fem birdier og tre bogeyer (–2), noe som fikk han 17 plasser oppover på ledertavlen. Dermed blir det en 33. plass med scoren –2 totalt for nordmannen.

Slaget bak finner man nok et norsk navn på listen. Etter fire runder på 68-69-70-72, ender nemlig Kristoffer Reitan (–1 totalt) på en 42. plass i Rosa Golf Challenge.

Reitan ender på en 42. plass i Polen.

Andreas Halvorsen (70-73, +3) klarte dessverre ikke kutten.

Her er ledertavlen

Ladies European Tour

Hele seks norske kvinner tok turen til Irland for å spille KPMG Irish Open på Carton House.

Michelle Forsland (+5), Renate Grimstad (+5), Marianne Skarpnord (+7) og Kristin Sim (+9) misset dessverre kutten, men både Dorthea Forbrigd og Madelene Stavnar kom seg videre til helgespillet.

Begge leverte én runde over par og én runde under par i helgen, og ender på henholdsvis 51. plass (Forbrigd, –1 totalt) og 58. plass (Stavnar, +1 totalt).

Best av de norske kvinnene i Irland er Madelene Stavnar.

LET Access

På nivået under var det knyttet størst forventninger til Tina Mazarino som vant forrige ukes Slovak Open. Denne uken var hun stødigheten selv da hun leverte tre runder på par, og ender på en 9. plass.

Kjekstad-spilleren ble derimot ikke beste norske, for den æren er det Maiken Bing Paulsen som tar. Med en sterk 69-runde på finaledagen rykket hun opp til 7. plass i turneringen. Sisterunden bestod av fem birdier og to bogeyer for spilleren som nylig vant klubbmesterskapet i hjemmeklubben Drammen GK.

Siste norske i feltet gjorde også en god turnering. Karoline Lund lå oppe på 4. plass etter to spilte runder, men fikk det litt tyngre søndag. Til tross for det kjempet hun seg til en 9. plass.

Dermed havnet alle de tre norske spillerne blant topp-plasseringene i Get Golfing Women's Golf Championship i England.

Nylig tok Maiken Bing Paulsen seieren i klubbmesterskapet i hjemmeklubben, denne helgen tok hun topp-plassering på LET Access-tour.

DP World Tour

Kristian Krogh Johannessen åpnet torsdag kanonsterkt i British Masters og var på et tidspunkt helt oppe på 3. plass i turneringen. Det var en etterlengtet opptur i en ellers skadeutsatt sesong hvor det meste har gått i mot for Hokksund-mannen.

Fredag ble det derimot tøffere på The Belfry Golf Club. Etter fjorten hull lå han på par for dagen etter flere birdier og bogeyer om hverandre, men på det 6. hullet (hans 15., han startet på hull 10 journ. anm.) ble det trippelbogey for nordmannen etter å ha gått i vannet på utslaget.

Hullene etter fortsatte problemene med en dobbeltbogey etterfulgt av en ny bogey. Han gikk +6 for dagen og misset til slutt kutten med tre slag.

Også Espen Kofstad (73-75, +3 totalt) og Mats Ege (75-77, + 8 totalt) spilte turneringen, men klarte ikke kutten.