Q-school//

Sekne videre etter dramatisk sistehull: – En lettelse

Denne uken spiller Sander Akeren og Herman Wibe Sekne det første finalesteget i kvalifiseringen til neste års DP World Tour.

Herman Wibe Sekne avsluttet turneringen i Danmark med birdie på siste hull. Det var akkurat nok.
Publisert Sist oppdatert

I Danmark spiller to nordmenn det første finalesteget i den flere måneder lange kvalifiseringen til neste sesongs DP World Tour. Skal Sander Akeren og Herman Wibe Sekne ta snarveien direkte til europatouren via q-school, må duoen først ende blant de atten beste i turneringen som spilles på Horsens golfklub i Danmark.

Etter to av tre runder levde fortsatt håpet for begge de to nordmennene, men de hadde en jobb å gjøre før siste dag: Akeren lå to slag bak 18.-plassen som sikrer plass i neste runde, mens Sekne ytterligere et slag bak.

Avhengig av birdie-avslutning

Sekne åpnet strålende, og med to birdier i løpet av de første åtte hullene var Sekne akkurat innenfor de atten beste (hvis man ser på scorekortet i ettertid). Det var nemlig ingen livescore i turneringen, verken for spillere eller utenforstående.

En bogey på det niende hullet, kunne ha vist seg utslagsgivende - i negativ forstand - for Sekne. Etter å ha fortsatt med åtte par på rappen, var saken klar for Wekne før siste hull.

– Det var ingen livescore, men jeg visste at jeg måtte gå minst -2 totalt for å ha en sjanse, sier Sekne til Norsk Golf etter runden.

Hull 18 er et par 5-hull, et hull som Sekne gjorde birdie på også dagen før. Sekne var avhengig av å minst kopiere den scoren, og stod overfor det som skulle vise seg å være an avgjørende birdieputt to meter fra koppen.

– Putten var ikke så lang, men den var litt tricky med mye vind og en god del break fra venstre til høyre. Det var en lettelse å sette den, sier Sekne om birdieputten som skulle vise seg helt avgjørende.

Ikke fornøyd med spillet

Sekne endte på delt 18.-plass, og går dermed videre til del to i finalesteget, som til slutt ender i en finaleturnering på spansk jord der belønningen kan være en plass på neste års DP World Tour.

- Jeg er ikke fornøyd med spillet denne uken, men det var deilig å vite at jeg i hvertfall hadde en gode sjans likevel. Det er jo bra å komme seg videre, men det var egentlig noe jeg hadde forventet. Dessverre skadet jeg hånden ganske bra forrige uke så det gjorde at jeg ikke fikk trent noe før kvalifiseringen, sier Sekne til Norsk Golf.

– Har denne kvalifiseringen vært et mål for sesongen eller er man nå inne i en tid i sesongen der man ser etter alle muligheter?

–  Jeg har allerede sikret meg noe spillerett på Challengetouren til neste år,  så jeg var ikke så stresset. Senere i høst skal jeg dessuten spille PGA Tour-kvalifiseringen, hvor jeg starter på andresteget.

Sander Akeren avsluttet med en runde på 73-slag, og endte til slutt på 37.-plass.

Ledertavlen

Powered by Labrador CMS