PGA TOUR//

Skade holder Hovland ute resten av året

Det kan bli en liten stund til man får se Viktor Hovland (27) i turnering igjen. Han har pådratt seg en «ikke-alvorlig» skade, men som kan holde han ute resten av året. 

Det er en grunn til at man ikke har sett Viktor Hovland i turnering siden august. En skade holder han utenfor.
Publisert Sist oppdatert

Ifølge både Max/Eurosport og det skotske golfnettstedet Bunkered har Viktor Hovland pådratt seg en skade som kan holde ham uten for golfen en liten stund. 

Det er ikke kjent akkurat hva skaden er, men til Eurosport utdyper Hovland at det «ikke er noe alvorlig», og at det er «godt mulig» han ikke blir å se i turneringssammenheng før i 2025. 

Sist han spilte på toppnivå var i sesongavslutningen Tour Championship i august. Da kom han på 12. plass, mens Scottie Scheffler vant. 

I utgangspunktet skulle han spille BMW PGA Championship i England noen uker senere, men måtte trekke seg like før påmeldingsfristen gikk ut. 

Ifølge det Max/Eurosport kjenner til var intensjonen til Hovland å kvalifisere seg til DP World Tours sesongfinale i Dubai i november, men det blir nå ikke noe av. Siste mulighet nordmannen har for å pegge opp i 2024 blir da Hero World Challenge på Bahamas i desember. 

Det er Tiger Woods sin turnering, som nordmannen har vunnet to ganger tidligere

Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen bekrefter det hele på Twitter/X:

På grunn av medisinsk fritak vil Viktor Hovland fortsatt ha muligheter til å kvalifisere seg til neste års Ryder Cup.

Ryder Cup-muligheten reddet

Ettersom Hovland ikke får spilt de siste to turneringene på DP World Tour, og heller ikke deltok i BMW PGA Championship i september, har han kun spilt i to DP World Tour-turneringer i år: OL i Paris og Scottish Open. 

Det er i utgangspunktet ikke nok for å beholde spillerettighetene på DP World Tour, for en spiller må egentlig spille minst fire turneringer i løpet av en sesong. 

Dette gjør at han ikke er berettiget til å automatisk kvalifisere seg til neste års Ryder Cup-lag. Da må i så fall Europa-kaptein Luke Donald bruke et av sine kapteinsvalg for å ta ut nordmannen. 

Ifølge Bunkered vil derimot Hovland få medisinsk fritak på grunn av skaden og derfor vil ikke kravet om å spille fire DP World Tour-turneringer gjelde for nordmannen. 

Powered by Labrador CMS