pga tour//

Slo tilbake etter tung start

Etter to tidlige bogeyer slo Viktor Hovland (26) kraftig tilbake. Nordmannen gikk banens siste ni hull tre under par og har los på en ny topplassering i den tynne Colorado-luften.

Det ble en ny 71-runde på Viktor Hovland fredag.
Publisert

Etter en trøblete sesong ser det ut til at Viktor Hovland nærmer seg noe igjen. Tittelforsvareren av FedEx-cupen vartet opp med en tredjeplass i forrige ukes FedEx St Jude-turnering, etter å ha ledet med ett slag og to hull igjen å spille.

Oslo-gutten virker langt mer positiv hva gjelder egen golfsving, og viser det på banen. På torsdagens åpningsrunde var han en kjølig putter unna en kanonrunde, og slet med litt av det samme fredag. 

Den tidligere Oklahoma State-eleven gjorde dagens første bogey etter en frustrerende treputt på hull 4. Tre hull senere kom dagens andre, etter å ha brukt tre slag fra ti meter. Etter runding fikk den berømte pipa heldigvis en annen lyd. 

Allerede på hull 10 (par 4, 500(!) meter) skulle lykken snu. Et perfekt utslag, et nydelig innspill og en drøy seksmetersputt var de tre slagene han behøvde. 

Neste sirkel på scorekortet ble notert på hull 12, hvor US Amateur-vinneren parkerte innspillet mindre enn to meter fra flagget etter et nytt perfekt utslag. På hull 16 fikk Sam Burns og Smylie Kaufmann i kommentatorbua servert både mat og et golfslag i verdensklasse. 

Fra drøyt 200 meter klistret han ProV1-ballen til en meter, og da han gikk forbi kompisene i delte han gledelig fra snackposen.

Hull 17 og 18 endte med to par, som gjorde at Ekeberg-gutten leverte nok en runde på -1. To under totalt holder til en delt 23. plass, med kun to slag opp til en topp 10-plassering. Hovland er sikret plass i neste ukes Tour Championship, men dersom han skal ha en realistisk sjanse til å forsvare tittelen må han klatre litt i sammendraget.

Scott og Åberg i en klasse for seg

Ringreven Adam Scott satte standarden fra et tidlig startnummer. En bogeyfri runde på ni under par sendte australieren til toppen av resultatlisten på -13.

Adam Scott har kanskje verdens vakreste golfsving. Det fikk han betalt for fredag.

Hovlands Ryder Cup-kamerat, Ludvig Åberg, ville ikke være noe dårligere. Det svenske stortalentet matchet Scotts -9, men byttet ut to birdier med en eagle og en bogey. Åberg er -9 totalt også.

Mellom seg har de neste års amerikanske Ryder Cup-kaptein, Keegan Bradley, på -11. Anders Kristiansen-eleven Alex Noren følger på -8.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS