Srixon Tour//

Srixon Tour-vinnere kåret i hver sin landsdel

Denne helgen har det blitt spilt Srixon Tour på to forskjellige steder. De eldste tok turen til Byneset GK i Trondheim, mens de yngste konkurrerte var 515 km lengre sør, i Asker. 

Pia Eide og Marcus Audun Goosen
Publisert Sist oppdatert

Over 80 unge håpefulle spillere tok denne helgen turen til Byneset GK i Trondheim for å kjempe om gode plasseringer i årets nest siste Srixon Tour. Det ble jevnt i begge klassene, men til slutt var det to stykker fra vestlandet som kunne ta det høyeste steget opp på pallen. 

U19 Gutter

Hele 13 gutter avsluttet turneringen under par, noe som tilsier at Byneset passet for flere av dem. Men det var riktignok én spiller som utmerket seg særlig. Marcus Audun Goosen (Sunnfjord GK)  var stødigst av dem alle, men tre runder på 68-68-70. Dermed tok han førsteplassen på scoren eller under par (–11). 

Dette var hans andre Srixon Tour-seier for året. Den første kom på Losby GK i starten av juli. Han rykker samtidig oppover på Order of Merit-listen (sammenlagtlisten), og har en reell sjanse til å vinne Srixon U19-sammenlagt. 

Bak ham på resultatlisten på Byneset var det to stykker som delte andreplassen. Tobias Bussesund (Fana GK) og Oscar Bach (Oslo GK) endte begge på –9 sammenlagt. 

I følge Srixon Tours Facebook-sider fikk også gutteklassen æren av å spille Norges lengste golfhull på hele 730 meter (par 6). Det er ikke en fast del av banesløyfen, men er noe banen kan legge om til etter ønske. 

Marcus Audun Goosen (i midten), Tobias Bussesund (t.v.) og Oscar Bach

U19 Jenter

På jentesiden ble det også jevnt, endog ikke like mye som på guttesiden. Pia Eide (Sola GK) satte standarden med en 69-runde lørdag morgen, og gikk rett i ledelsen med den scoren. Den ledelsen holdt hun hele veien inn med to ytterligere runder på 71-73. Eide ender turneringen på den sterke scoren –3. 

På enslig andreplass finner man Thale Victoria Estensen (Bærum GK), fire slag bak Eide. På tredjeplass ble det delt mellom Pok Tuphok Pedersen (Losby GK) og Julie Ulvenes Kleppe (Sotra GK). Pedersen tar «bronsjeplassen» etter bedre score de siste 36 hullene. 

Pia Eide (i midten), Thale Victoria Estensen (t.v.) og Pok Tuphok Pedersen.

U5 Gutter

Over 50 mil lengre sør spilte de yngre spillerne på Asker GK. I motsetning til U19-klassen ble det spilt 36 hull (18 lørdag og 18 søndag). 

På guttesiden var det Joachim Ulmo (Oppegård GK) som trakk det lengste strået. I likhet med Eide satte han standarden med en sterk åpningsrunde, men for hans del brukte han bare 66 slag (–4). Da han fulgte opp med en 71-runde (+1) søndag holdt det mer enn nok til seier. 

Bak ham endte Jakob Gedde-Dahl Ekjord (Oslo GK) på andreplass etter to runder på 70-71. Marius Kvande (Surnadal) kom på tredjeplass. 

Joachim Ulmo (i midten), Jakob Ekjord (t.v.) og Marius Kvande

U15 Jenter

På jentesiden ble det en dominant seier til Kayla Raastad (Sandefjord GK). Sandefjordingen leverte to sterke runder på 76-78, og vant dermed med hele åtte slags margin. 

Anne Witte-Skjelbred (Oslo GK) tok andreplassen, mens Fiona Wahlund (Losby GK) tok tredje. 

Kayla Raastad (i midten), Anne Witte-Skjelbred (t.v.) og Fiona Wahlund.

Her er resultatene fra Byneset

Her er resultatene fra Asker

Powered by Labrador CMS