KORN FERRY TOUR CHAMPIONSHIP//

Sterk åpning av Ventura: – Kan bare gjøre mitt beste

Kristoffer Ventura (29) fikk en god start på sin viktigste golfturnering på flere år. Tre runder gjenstår før nordmannen kan være tilbake på PGA-touren.

Publisert

I helgen kan Kristoffer Ventura sikre seg kortet til neste års PGA Tour. Og 29-åringen er ett skritt nærmere etter en sterk åpningsrunde i Korn Ferry Tour Championship i Indiana torsdag.

Ventura gikk førsterunden to slag under par, og er på delt 11. plass etter 18 av 72 hull. Han holder dermed 23. plassen på sammenlagtlisten. De 30 beste premieres med opprykk til PGA Tour neste sesong.

– En bra dag. Jeg startet litt rolig på front, men gjorde en del birdier på back. Litt kjedelig med dobbelbogey på hull 17. Utenom det, er jeg ganske fornøyd, sier Ventura til rettighetshaver Max etter runden.

Spiller med press

Ventura åpnet med sju strake par, måtte tåle en bogey på hull åtte. Men på siste ni leverte nordmannen hele fem birdier under press.

– Det er alltid et press, uansett hvor man spiller, forklarer han.

– Så klart betyr denne uka litt mer, men jeg kan ikke gjøre annet enn mitt beste her. Så jeg får konsentrere meg om det, og satse på at det holder til slutt.

Han er ikke den eneste som holder pusten på French Lick Golf Resort. Korn Ferry-finalen spilles på Pete Dye Course, hvor arkitekten med samme navn har gitt spillerne nok av utfordringer over 7667 yards.

Uten at det skremmer den norske kandidaten.

En tøff bane

– Jeg synes alle banene han designer er bra, så det er en kul opplevelse, sier Ventura. – Jeg liker å spille bra baner, og det er fine utfordringer her ute. Greenene er litt myke med tanke på regnet som kom sist uke, men utenom det, er det en tøff bane.

Tre spennende dager gjenstår i Indiana. Går alt etter planen, vil de to samboerne og tidligere Oklahoma State-studentene, Kristoffer Ventura og Viktor Hovland, gjenforenes på PGA-touren hvor de spilte sammen i 2020.

– Vi snakker jo sammen i ny og ne, og prater da om alt annet enn golf egentlig. Jeg har ikke hatt en pro-time med ham før dette, smiler Ventura.

– Han ønsker meg lykke til, og sier som de fleste andre. «Gjør ditt beste, hold hodet nede, og sats på at det holder.»

PS! Du kan følge Korn Ferry Tour Championship direkte på Eurosport/Max hele helgen.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS