PARAGOLF//

Team Norway avsluttet sterkt i para-EM: – Stolt!

Det norske landslaget i paragolf slo tilbake etter en tøff åpning i Lag-EM i Düsseldorf.

paragolf, lag-EM, Norge
André Toth (bak fra venstre), Trygve Toskedal Larsen, Fredrik Fjæraa, Mette Havnaas og caddie Birger Moe leverte et historisk godt mesterskap for Norge i Düsseldorf i helgen. Foran sitter en stolt Team Norway-coach, Monica Andrén Gundersrud.
Publisert

– Altså, hvor stolt er det lov å være? uttrykker Team Norway-coach Monica Andrén Gundersrud etter helgens Lag-EM i paragolf.

Det norske laget – bestående av André Toth (Atlungstad GK), Fredrik Fjæraa (Gml Fredrikstad GK), Trygve Toskedal Larsen (Elverum GK) og Mette Havnaas med Birger Moe som caddie (Vestfold GK) – endte til slutt på en historisk sterk 5. plass i møtet med europaeliten.

– Denne fantastiske gjengen kjempet seg tilbake etter en tøff førstedag og avsluttet sterkt. De siste to dagene var vi på høyde med de beste. Og vi ender altså på den beste plasseringen noensinne av et norskt paralag, understreker Gundersrud.

Det startet ikke så bra i torsdagens foursome. Men da Team Norway ble varme i trøya og fikk greensome-runden til å sitte, klatret de i sammendraget. I den avsluttende bestball-runden fortsatte de fremgangen.

Leverte i varmen

– Jeg er mektig imponert og full av beundring. Den siste dagen var det over 30 grader i skyggen og runden varte i sju timer. Likevel var det fullt fokus og godt humør hele veien, roser Team Norway-coachen.

Også spillerne var fornøyde med eget lags prestasjon.

– Litt synd at vi hadde så tøff start den første dagen, men vi fant fort noe og kjempe for. Så det vi leverte dag to og tre var veldig mye bedre og godkjent pluss, sier Norges fremste paraspiller, Fredrik Fjæraa, som nylig vant et nytt NM-gull på Bogstad.

Han legger ikke skjul på at det var stas å spille for landslaget i Düsseldorf.  

Frankrike tok gullet

På Facebook retter Fjæraa en stor takk til sin blinde medspiller Mette Havnaas, resten av gjengen og coach Gundersrud.

– En stor takk til Mette for den solstrålen du er. Det var en fornøyelse å spille med deg alle tre dagene, og jeg er mektig imponert over det du leverer. Når det gjelder Trygve og André, er jeg veldig imponert over bestballen de leverte. Det står respekt av en 79-runde i den varmen, skriver Fjæraa.

Det var ingenting å gjøre med Frankrike, som sikret seg et overlegent EM-gull, 11 slag foran nærmeste utfordrer, England. Nederland tok bronsen foran Irland og Norge. 

Her er resultater

LES OGSÅ//

Powered by Labrador CMS