Presidents cup//

Team USA vant suverent

Team USA sendte ut sine beste spillere fra morgenen av, og da falt avgjørelsen lenge før det i det hele tatt rakk å bli spennende.

Matchvinner Keegan Bradley gratuleres etter å ha satt seiersputten.
Publisert Sist oppdatert

Team USA ledet 11-7 etter at tre av fire dager i Presidents cup er unnagjort. Og etter at Xander Schauffele, Russell Henley og Patrick Cantlay vant sine matcher, fikk Keegan Bradley en tidlig matchball i sin kamp mot Si Woo Kim.

Og da Bradley hamlet opp med sin motspiller og vant matchen på siste hull, var Presidents cup avgjort i amerikanernes favør - og det bare halvveis inn i singelmatchene.

Amerikanerne festet grepet

For etter at det internasjonale laget knuste amerikanerne 5-0 i fredagens foursome-matcher, og utlignet ledelsen fra torsdag, var det tydelig at Scottie Scheffler, Xander Schauffele og kompani hadde noe å revansjere før lørdagens maratondag med fire fourballmatcher og fire foursomematcher.

Scottie Scheffler gratuleres av spillepartner Russell Henley.

De to verdensstjernene ledet an, og var med på å vinne hver sin match, og bidro dermed sterkt til at amerikanerne vant 3-1 i fourball. Det samme gjentok seg da det var klart for foursome; Scheffler og Schauffele vant matchen sammen sine spillepartnere, og igjen endte det 3-1. 

Dermed ledelse 11-7 før de tolv singelmatchene.

Snuoperasjonen

Amerikanernes superlørdag kom etter at det internasjonale laget med Adam Scott i spissen leverte en fredag av de sjeldne.

– En utrolig dag for oss; å slå tilbake på denne måten og vise alle sammen hva vi er lagd av, sier Adam Scott til pgatour.com etter at det internasjonale laget vant samtlige av fredagens fem foursome-matcher, og med det utlignet amerikanernes 5-0-ledelse (i fourball) fra åpningsdagen, noe som førte til ville scener (se video under).

På veien tangerte Hideki Matsuyama og Sungjae Kim rekorden for kjappeste seier i en match, og det gjorde de mot selveste Patrick Cantlay og Xander Schauffele (7&6). Med seks hull igjen å spille, var kampen avgjort, og det var bare å tusle av golfbanen i kanadiske Montreal.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS