Golf-Norge//

To klubber opplevde golfbiltyveri på kort tid

Både Nøtterøy GK og Grenland og Omegn GK har fått frastjålet golfbiler den siste tiden. Den ene endte opp hos legevakten.

To forskjellige, men lignende, hendelser har skjedd i nærheten av hverandre den siste tiden. To golfbiler er stjålet – men bare den ene er tilbake.
Publisert Sist oppdatert

– Tidligere har vi opplevd at en guttegjeng har tatt golfbiler og kjørt på området, men i august ble en bil stjålet og funnet igjen ved legevakten, flere kilometer unna banen, sier leder av Nøtterøy Golfklubb, Lina Resell, til lokalavisen Øyene

Hendelsen skjedde midt på natten for en drøy måned siden. Nå har den stjålne golfbilen kommet til rette og er allerede i bruk igjen. 

– Men det er trist at det skjer. Også er det rart hvordan den kom seg så langt, det er langt bort til legevakten, utdyper Resell til Norsk Golf. 

Ifølge Google Maps er det omtrent åtte kilometer mellom Nøtterøy GK og Tønsberg legevakt. Og det er hvis man følger hovedveien. 

– Heldigvis var det ingen store skader på den, annet enn at den hadde blitt tjuvkoblet. Den er i drift igjen nå, legger hun til. 

Flere episoder

Golfbiltyveriet er ikke eneste hendelse som har skjedd de siste månedene. Baller fra drivingrangen og en rangematte er stjålet, i tillegg har ballmaskinen blitt gjort hærverk på. 

– Det har skjedd mye rundt drivingrangen, sier Resell til lokalavisen

Heldigvis bilen tilbake i klubbens hender. Nå jobber de for at ikke lignende skal skje igjen neste år.

Nå ser ledelsen seg nødt til å innføre tiltak for at ikke lignende skal skje igjen. 

 – Vi må forsøke å forbedre rutinene våre, slik at vi kan forhindre og forebygge, sier hun.

– Overvåking er noe vi vurderer, men alt har en kostnad. Vi er en idrettsklubb med begrensede ressurser. Vi må heller håpe at vi klarer å finne andre måter å forhindre flere episoder. Nå er snart sesongen over, så får vi sette oss ned å bruke tiden godt fram til neste år, konkluderer Resell.

Om noen ser denne i Skiens gater, ber golfklubben om å bli kontaktet.

Golfbil på avveie i Telemark

Noen mil lengre vest i landet har Grenland og Omegn Golfklubb opplevd noe lignende. 

Der ble også en golfbil stjålet, men riktignok på dagtid. 

– Det skjedde i forbindelse med et klubbarrangement. Mens vi var inne i lokalene, ble bilen stjålet. Det skjedde en eller annen gang etter klokka 19.30, sier Therese Huseby, daglig leder i Skiensklubben til lokalavisen Varden.

I motsetning til hos Nøtterøy har derimot ikke bilen kommet til rette. Golfklubben leter nå etter bilen i nærområdet. 

– Vi har søkt etter den og snakket med naboer. Enn så lenge uten at vi har fått tips som har bidratt til å lokalisere den og få saken oppklart. Det framstår litt merkelig, sier Huseby.

Den også går på strøm, og har dermed begrenset rekkevidde. 

– Den går på batteri, så det er jo begrenset med levetid. Hvor mye strøm den hadde, er vi ikke sikre på.

– Vi håper at noen kan ha sett en golfbil i Skien eller andre steder, som virker til å ikke passe inn der den står. Da vil vi gjerne bli kontaktet, konkluderer hun til lokalavisen.

Powered by Labrador CMS