TOURSVEIPET//

Reitan avanserte etter nærmest prikkfri avslutning

Michelle Forsland, Tina Mazarino og Kristoffer Reitan endte alle innenfor topp 25 i henholdsvis England og Tyskland.

Kristoffer Reitan ble den best plasserte nordmannen på profftourene denne uken.
Publisert Sist oppdatert

Michelle Forsland (27) åpnet Rose ladies open i LET access series, som er nivået under den øverste europeiske nivået (Ladies european tour) i kvinnegolfen, på strålende vis, og etter blant annet to eagler lå Forsland helt oppe på 2.-plass.

– Det var morsomt å spille i dag. Det har vært en berg og dalbane-sesong, så jeg er fornøyd med at jeg forhold med rolig og slo mange gode slag. Det er godt å se at det blir resultater som følge av alt jeg har jobbet med. Alt i alt, så var det veldig gøy, sier Forsland til letaccess.com etter fredagens runde.

Forsland greide ikke å følge opp den strålende åpningsrunden, og med påfølgende runder på henholdsvis par og +2 endte 27-åringen på delt 25.-plass.

Etter at spillet startet opp igjen etter å ha blitt utsatt på grunn av lyn og torden, avsluttet formspiller Tina Mazarino med birdie på siste hull, og sikret seg med det 17.-plass til slutt, og «tittelen» beste norske golfproff denne uken.

– Veldig gøy

Michelle Forsland åpnet turneringen i England forrykende.

Forsland har spilt turneringer både på europatouren (LET) og LET access i år. Bestenoteringen er 37.-plass i PGA championship i Sverige. Den plasseringen ser hun ut til å forbedre med god margin denne uken.

– Det har vært en morsom sesong, men det har vært utmattende å veksle mellom europatour og LET access. Kalenderen er full, men jeg har nytt det, og jeg har spilt bedre og bedre sier hun.

Maiken Bing Paulsen (+3) brukte ett slag for mye til å greie kutten, mens Karoline Lund trakk seg fra turneringen etter en åpningsrunde på 78 slag (+6).

Ledertavle

Kjip avslutning for Krogh

På herresiden er det flere nordmann i aksjon selv om Viktor Hovland ikke spiller. I Omega masters i Zürich i Sveits, er Kristian Krogh Johannessen eneste nordmann på startstreken.

Drammenseren har gjennom hele de to første rundene levd rundt kutt-grensen, og etter to runder på 70 slag, ble det akkurat ett slag for mye til å sikre helgespill.

Bogeyen på hull 18 på runde to, svir nok skikkelig, et hull Krogh for øvrig gjorde dobbelbogey på åpningsrunden.

PS: Her spilte tidligere skihopper og OL-vinner, Andreas Stjernen, i en slags kvalifisering mot to andre spillere for å knipe en siste og eksklusiv plass i startfeltet i turneringen. 

Ledertavle

Reitan & Ege

I Tyskland spiller deltar to nordmenn i German challende på Challengetouren, nivået under Europatouren; Kristoffer Reitan og Mats Ege. Andreas Halvorsen skulle også deltatt, men han må stå over på grunn av skade, noe som kan ødelegge Halvorsens drøm om opprykk til Europatouren.

I Halvorsens skadefravær greide både Reitan og Ege kutten. Reitan etter at han leverte to fargerike scorekort med til sammen tolv birdier mens Ege ryddet opp etter en dårlig åpningsrunde, og forbedret seg med sju slag fra torsdag til fredag (fra +3 til 4), og greide kutten med ett slag.

Mats Ege er en birdiemaskin, og har gjort atten birdier på 54 hull.

I helgen greide Reitan å redusere antall bogeyer på scorekortet, men det så samtidig ut til å knappe ned på antall birdier i et startfelt som virket særdeles sultent på runde sirkler på scorekortet, noe som også måtte til å for å ta hjem seieren til slutt.

Reitan avsluttet turneringen med runder på 71 og 70 slag, med kun to bogeyer til sammen - og fem birdier. Dermed 18.-plass etter to nesten feilfrie scorekort.

Ege på sin side gjorde seks birdier på hver av de tre første dagene, men da putteren ikke var like het på siste dag, ble det en 74-runde på søndag, og 40.-plass til slutt.

Danske Rasmus Neergaard-Petersen vant turneringen (-15) etter en heseblesende sisterunde (-8).

Ledertavle

Powered by Labrador CMS