Challengetouren//

Tre nordmenn herjer i Frankrike: – Alt er mulig

Med én runde igjen å spille er Kristoffer Reitan, Andreas Halvorsen og Mats Ege i ferd med å farge den franske ledertavlen i rødt, hvitt og blått.

Kristoffer Reitan har blikket festet på pinnen.
Publisert

Birdiekongen Kristoffer Reitan leder an av de norske i Bretagne Open på denne ukens turnering på Challengetouren.

Med 19 birdier på tre runder, har Reitan sikret seg et perfekt utgangspunkt i rygg på leder før siste runde. Birdiekjøret har gitt runder på 68, 64 og 67 slag, og -11 totalt. Dermed er Reitan fem slag bak lederen John Parry (ENG), og deler tredjeplassen med to andre.

– Det har vært mye bra de siste tre dagene. Det er en spesiell bane, så det er veldig viktig å ha kontroll på utslagene, og jeg føler jeg har klart å gjøre en bra jobb på det foreløpig, sier Reitan til Norsk Golf.

- Veldig happy

Reitan løfter naturlig nok frem wedgene og putteren som utslagsgivende for det gode spillet, og de mange birdiene. 

– Det er jeg veldig happy med. Nå handler det om å rette opp i litt rusk, og komme inn i morgendagen med et bra mindset, så er alt mulig, sier Reitan før søndagens le grand finale.

- Hva legger du i «rusk»?

– Et par dårlige utslag de siste tre hullene som koster. Men det er veldig mange tøffe utslag på banen her, så viktig å være på hugget hele veien. Man merker presset når man er der ute, uten tvil. Så jeg må klare å forholde meg til det på en produktiv måte. Men gameplanen er solid, jeg må bare gjennomføre den.

Andreas Halvorsen håper at puttene faller norsk vei på søndag.

Flere norske i toppen

Andreas Halvorsen ligger på 7.-plass, tre slag bak Reitan, etter runder på 70, 63 og 69 slag.

– Jeg spilte mye god golf i dag. Det har vært en bra uke, og det er gøy at flere norske har mulighet på en god plassering i morgen. Jeg håper puttene faller norsk vei, sier Halvorsen.

- Er du i ditt livs form?

– Jeg håper ikke det.

37 hull uten bogey

Tredjemann, og den ferskeste av de norske golferne, Mats Ege, presenterte seg for alvor for golfverden denne uka da han fulgte opp torsdagens 79-runde, med en 60-runde på fredag. Lørdag ble mye av det samme for Ege, som åpnet med ti par, før han leverte eagle på hull 11 og tre birdier etter det. Dermed -5 for dagen, og en rekke på 37 slag uten bogey.

– Jeg havnet akkurat i roughen på noen hull i starten, som gjorde det umulig å sikte på pinnene. Jeg tok vare på mulighetene da jeg kunne gå aggressivt til verks inn mot green på back nine, sier Ege til Norsk Golf.

- Tenker du noe på rekken på 37 slag uten bogey, eller handler alt om å ta muligheten når det byr seg, uten å tenke på konsekvens?

– Jeg tar ett slag av gangen, og håper å ta gode valg strategisk utifra situasjonen man har foran seg der og da. Noen ganger er det ti meter til høyre for pinnen, andre ganger er det midt på pinnen.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS