Solheim cup//

Tre skandinavere i Solheim Cup-åpningen

Fredag begynner Team Europa jakten på sitt fjerde Solheim-trofe på rad. Disse åtte har kaptein Tutta valgt til å starte showet. 

Suzann Pettersen sender ut danske Emily Kristine Pedersen (t.v.) og svenske Maja Stark i fredagens foursome-matcher.
Publisert

Tre skandinavere sendes rett ut i ilden på Robert Trent Jones Club i Virginia. Svenskene Linn Grant og Maja Stark, samt danske Emily Kristine Pedersen, skal jakte sine første poeng for Team Europa i fredagens foursome-matcher (annethvert slag). 

Først ut av alle europeere er riktignok en av «rookiene». Tyske Esther Henseleit går ut i første ball sammen med den engelske stjernen Charley Hull. De to møter tøff motstand i verdensener Nelly Korda og Allisen Corpuz

Starttider - fredags foursome

USA Norsk tid Lokal tid Europa
Nelly Korda, Allisen Corpuz13.0507.05Esther Henseleit, Charley Hull
Rose Zhang, Lauren Coughlin13.1707.17Celine Boutier, Albane Valenzuela
Ally Ewing, Jennifer Kupcho13.2907.29Emily Pedersen, Maja Stark
Lilia Vu, Sarah Schmelzel13.4107.41Linn Grant, Carlota Ciganda

Kilde: LPGA

Roser banen

Robert Trens Jones Club er vant til å arrangere store turneringer. Herrenes President's Cup (USA mot resten av verden, uten Europa) har blitt spilt der flere ganger. I tillegg har det blitt spilt PGA Tour-turneringer tidligere. 

De svenske stjernene Grant og Stark forteller at banen passer dem ypperlig, og at den er i perfekt stand. Det er kanskje ikke så rart, ettersom den knapt har blitt brukt de siste månedene.

– Banen er i fantastisk stand, ingen har spilt her på to måneder, så den er akkurat som man vil ha den, sa Maja Stark på pressekonferanse tidligere i uken. 

Hennes svenske landsvenninne Linn Grant er enig.

– Banen er utrolig fin, og tilstanden på den er fantastisk bra. Den er veldig rett frem, du får det du ser, og det er egentlig ikke noe rart med den. 

Hun mener at spillestrategi og gode balltreff vil være viktig de neste dagene. 

– Greenene er raske og veldig ondulerte, så man vil helst slå innspillene sine på riktig side av flagget for å gi seg selv enklere putter. Det kommer til å kreve god ball-striking, sa Grant. 

Lærte fra i fjor

Emily Kristine Pedersen spiller sin fjerde Solheim Cup. I fjor så det mørkt ut etter at Team Europa tapte fredagens foursome-matcher 0-4, men de kom tilbake og tok trofeet for det. 

Den erfaringen er verdifull for Pedersen og resten av det europeiske laget:

PS! Du kan se turneringen på Viaplay fra klokken 13.00.

Her kan du følge ledertavlen

Powered by Labrador CMS