Det ble ingen drømmesøndag i verken Portugal eller Tennessee, men Kristoffer Ventura ligger fortsatt an til å rykke opp til PGA-touren.

Kristoffer Ventura hadde ingen drømmeavslutning på Simmons Bank Open, men det ser allikevel lyst ut med tanke på PGA Tour-kortet.
Publisert Sist oppdatert

Korn Ferry

Med to missede kutter de tre siste turneringene har Ventura rykket feil vei på sammenlagtlisten på Korn Ferry-touren de siste ukene.

Det startet litt ruskete også i Franklin, Tennessee, men norsk-meksikaneren tok av silkehanskene fredag, og vartet opp med veldig god golf på den andre runden.

Førsterunden inkluderte to birdier, en bogey og en dobbel i tillegg til 14 par. +1 var godt nok til en delt 85. plass, et stykke bak kuttgrensen.

Den runden ble forbedret med fem slag i dag, som tok 29-åringen trygt innenfor den poenggivende grensen.

Hele seks birdier, en fantastisk eagle fra 160 meter, to bogeyer og en lei avsluttende dobbelbogey ble fasit, men nordmannen klatret allikevel 37 plasser. Før helgens avsluttende runder har han fire slag opp til topp 10.

Under lørdagens «moving day» fortsatte Ventura den gode trenden. Med fem birdier og kun én bogey klatret den tidligere Oklahoma State-eleven 13 nye plasser på ledertavlen, og samtidig tre plasser på den prosjekterte sammenlagtoversikten.

Han falt kun én plass i sammendraget, på tross av en vanskelig avslutning på helgen. Ventura ligger på en 23. plass og 110 poeng ned til den fryktede 31. plassen, med to turneringer igjen av sesongen.

Søndagens runde inneholdt tre birdier, tre bogeyer og en dobbel. Det resulterte i en delt 55. plass.

Challenge Tour

Mats Ege og Kristoffer Reitan var denne uken i aksjon i Open de Portugal. Begge hang godt med de tre første rundene, men falt litt på resultatlistene under søndagens sisterunde.

Fjerderunden endte på par for begge de norske guttene, som førte til at Reitan falt til en delt 16. plass, og Ege til en delt 25., slaget bak landsmannen.

Se ledertavle

LET Access

Trioen Michelle Forsland, Tina Mazarino og Karoline Lund befant seg Frankrike denne uken, hvor det kun ble spilt to runder grunnet dårlig vær.

Førstnevnte var helt oppe på en tredjeplass etter en solid førsterunde på -2, men fikk det tøffere lørdag og endte til slutt på en 24. plass.

Mazarino vant sin første turnering på LET Access-touren i Tsjekkia for tre uker siden, og tok sin sjette topp 10-plassering for sesongen i Frankrike. 24-åringen ligger på tredjeplass på Order of Merit med kun to turneringer igjen, hvor de seks beste får plass på Ladies European Tour.

Karoline Lund leverte en meget god avslutningsrunde på -1 og klatret til en delt 18. plass lørdag.

Australske Kelsey Bennett vant turneringen.

DP World Tour

Espen Kofstad pegget opp i Irish Open denne uken, hvor blandt andre Rory McIlroy også deltar. Nordmannen fikk det tøft både torsdag (+3) og fredag (+4), og endte fem slag bak kuttgrensen.

Danske Rasmus Højgaard vant turneringen etter en vanvittig duell mot hjemmehåpet Rory McIlroy søndag. Sistnevnte hadde en firemeters putt for eagle på hull 18, men ballen sneiet høyre hullkant.