Solheim Cup//

Tuttas utvalgte – disse skal forsvare Solheim Cup-tittelen

For andre gang på to år er Suzann Pettersen kaptein for de europeiske jentene i Solheim Cup. Mandag tok hun ut laget som skal forsvare tittelen – denne gang på bortebane.

Ett år har gått siden Tutta ledet Team Europa til seier i første forsøk som kaptein. Nå skal tittelen forsvares i Virginia.
Publisert Sist oppdatert

Som europeisk kaptein hadde Suzann Pettersen mandag gleden av å legge frem sine fire kapteinsvalg til årets Solheim Cup. 

På forhånd hadde åtte kvinner allerede sikret seg plass på Tuttas lag: Maja Stark, Linn Grant og Madelene Sagström (Sverige), Charley Hull (England), Esther Henseleit (Tyskland), Celine Boutier (Frankrike), Leona Maguire (Irland) og Carlota Ciganda (Spania). 

Mandag presenterte Tutta de fire siste spillerne:

Anna Nordqvist (Sverige), Emily Kristine Pedersen (Danmark), Georgia Hall (England) og Albane Valenzuela (Sveits). 

To nykommere

Det betyr at det er to europeiske debutanter i årets lag, tyske Henseleit og sveitsiske Valenzuela. De overtar plassene til Caroline Hedwall og Gemma Dryburgh

– Georgia Hall har allerede vist seg å være en lidenskapelig Solheim Cup-spiller med sin tidligere erfaring, og hun er en spiller du vil ha på laget ditt. Anna Nordqvist har erfaringen, hun har en flott merittliste i turneringen som taler for seg selv, og hun vet hva som skal til, sier Tutta ifølge LPGA om de to første kapteinsvalgene sine. 

– Emily Pedersen er en spiller som lever og ånder for Solheim Cup. Hun har en enorm lidenskap kombinert med sine tidligere erfaringer, jeg vet hva jeg får med Emily. Hun tilfører mye til laget og er en flott lagspiller. Det er fantastisk å få Albane Valenzuela inn på laget, hun har spilt solid golf de siste to årene, og spesielt i år har hun bevist at hun er verdig en plass på dette laget. Hun har et flott balltreff og tilfører mye god energi til laget, sier kapteinen om de to siste. 

Caroline Martens er igjen med som visekaptein.

Jakter historie – med Martens 

De tre siste utgavene har europeerne mottatt trofeet, og har nå sjansen til å bli historiske. Om de blågule skulle ta tittelen en fjerde gang, vil det være første gang noen av lagene har klart den bragden. 

Igjen er også Caroline Martens en av Tuttas utvalgte i kapteinsteamet. Den tidligere LET-proffen var med på seieren i spanske Finca Cortesin for ett år siden. Med seg som visekapteiner er legendariske Laura Davies og Mel Reid, samt Anna Nordqvist som spillende visekaptein. 

Les intervjuet Norsk Golf gjorde med de to norske kvinnene før fjorårets Solheim Cup!

Årets utgave av Solheim Cup spilles på Robert Trent Jones Golf Club i Virginia. Turneringen finner sted mellom 13. til 15. september. 

Den amerikanske kapteinen Stacey Lewis tar ut sine siste tre spillere tirsdag, men allerede er ni stykker klare:

Nelly Korda, Lilia Vu, Lauren Coughlin, Ally Ewing, Allisen Corpuz, Megan Khang, Andrea Lee, Rose Zhang og Alison Lee.

Slik gikk det i 2023:

Powered by Labrador CMS