Solheim CUP//

USA vant formiddagen – Tutta gjør endringer

Amerikanerne tok det første stikket i årets Solheim Cup og leder 3-1 etter første økt i Virginia. Kaptein Pettersen gjør tre store endringer til ettermiddagsmatchene. 

Maja Stark (t.v.) og Emily Kristine Pedersen tok et viktig poeng for Europa fredag.
Publisert

Det var lenge jevnt i formiddagens foursome-spill under første dag av Solheim Cup. Svenske Maja Stark og danske Emily Kristine Pedersen, tok tidlig kontroll over sin kamp mot de amerikanske spillerne Ally Ewing og Jennifer Kupcho

Europeerne var hele fire opp etter fem spilte hull og klarte til tross for noen utfordringer å holde ledelsen og sikre et europeisk poeng med resultatet 2 opp. 

Ikke helt overraskende slo Nelly Korda og Allisen Corpuz den europeiske duoen Charley Hull og Esther Henseleit i åpningsmatchen. Europeerne kom aldri helt inn i kampen og måtte gi tapt 3/2. 

I gruppen bak, Celine Boutier og Albane Valenzuela mot Rose Zhang og Lauren Coughlin, var historien nokså lik. Amerikanerne hadde kontroll store deler av matchen, og vant til slutt 3/2. 

Det tredje amerikanske poenget kom da verdenstoer Lilia Vu og Sarah Schmelzel slo Linn Grant og Carlota Ciganda 3/2. 

Dermed er stillingen 3-1 til Team USA etter første spilleøkt. Men har man lært noe som helst fra i fjor, så vet man at det ikke nødvendigvis betyr noe. For da ledet USA 4-0 etter fredag formiddag, men som man husker, slo Europa tilbake sterkt.

Foreløpig har Allisen Corpuz og Nelly Korda god grunn til å smile. USA leder 3-1 så langt i Solheim Cup

Tutta gjør endringer

I ettermiddagens fourball-matcher starter kaptein Suzann Pettersen med å se ut de fire spillerne som ikke var i aksjon tidligere i dag, nemlig Georgia Hall, Leona Maguire, Anna Nordqvist og Madelene Sagström

De to førstnevnte går i duell mot Nelly Korda og Megan Khang, mens den svenske duoen møter Allison Lee og Lexi Thompson

I ball nummer tre gjør Tutta ingen endringer og sender ut Stark og Pedersen i kamp mot Lauren Coughlin og Sarah Schemlzel, mens i fredagens siste gruppe er det Linn Grant og Charley Hull mot Andrea Lee og Rose Zhang

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS