LPGA Tour//

Utrolige Celine avsluttet med en 63-runde: – Veldig bra

Når man ruller i åtte birdier og én eagle vet man at man har spilt en god runde. Akkurat det gjorde Celine Borge i finalerunden av helgens LPGA-turnering. Hun ligger an til å klatre høyt på resultatlisten.

Det meste stemte da Celine Borge spilte fjerderunden i helgens FM Championship på LPGA-touren.
Publisert Sist oppdatert

Etter en knallsterk 68-runde fredag, var Celine Borge helt i toppen i ukas LPGA-turnering i Massachusetts. Men tredjerunden ble ikke helt som Vestfold GK-spilleren håpet, og dermed falt hun til en delt 26. plass før finalerunden søndag.

Før tee-off hadde hun topp ti-plasseringene innenfor rekkevidde, men da måtte storspillet melde seg på igjen. Og det gjorde det.

Søndag åpnet hun likesågodt runden med fire (!) birdier på rad. Etter en par på det femte, fulgte hun opp med to birdier til. Seks under par på syv hull er alle golfere i hele verden fornøyd med.

– Jeg startet bra med fire birdier på de fire første hull. Det var veldig bra. Jeg følte jeg traff mange greener, og noen av innspillene endte nærme flagget, sier en fornøyd Borge i intervjusonen etter runden.

På det niende kom det en småirriterende bogey, men den ble strøket ut og glemt da Borge rullet i en sterkt eagle på hull 12.

Avsluttet sterkt

På de resterende seks hullene skulle man tro at Vestfold-jenta roet seg noe, men hun hadde andre planer. Ytterligere to birdier, hvor en av dem kom på det avsluttende par 5-hullet.

Det gir et scorekort på 63 slag som er ni slag under par. Sist hun gjorde noe lignende var faktisk helt tilbake i mars 2023, hvor hun gjorde samme bragd i LPGA-debuten.

Hør hva hun selv hadde å si etter runden:

På scoren –11 for turneringen klatrer Borge helt opp til en delt 6. plass og kan innkassere litt over 100.000 dollar, eller en drøy million kroner. Hun klatret 25 plasser søndag.

Koreanske Haeran Ryu vant turneringen på –15, bare fire slag foran norske Borge.

Sjekk det scorekortet! Celine Borge brukte kun 63 slag i finaledagen av FM Championship og ligger an til å gjøre et stort jafs på ledertavlen.