PGA TOUR//

Uvanlige Hovland-tall da Scheffler koblet grepet

Tittelforsvarer Viktor Hovland leverte en varierende førsterunde i den store tourfinalen på East Lake torsdag.

For en sjelden gangs skyld slet Viktor Hovland med utslagene torsdag, og tapte 1,5 slag på feltet fra tee.
Publisert

Det norske golfesset spiller den siste og avgjørende turneringen i årets PGA Tour-sesong denne uka, og vi husker alle hvordan det gikk i fjor. Etter fire dagers spill på East Lake sto Viktor Hovland igjen med det store troféet og en svimlende vinnersjekk.

I år har situasjonen vært en ganske annen. Fjorårets FedExCup-vinner har slitt med å leve opp til egne og andres forventninger, men de siste ukene har det likevel vært oppløftende signaler og resultater.

Startet to under

Hovland gikk inn i torsdagens åpningsrunde to under par, og startet dermed tourfinalen åtte slag bak Scottie Scheffler. Etter første dag på East Lake, har avstanden opp til verdenseneren økt med hele fire slag.

For mens Scheffler tok et solid grep om sesongfinalen med en knallsterk 65-runde, seks under par, hadde Hovland en berg-og-dal-bane-dag i Atlanta.

26-åringen noterte seg for hele sju birdier på runden, men avsluttet med en kjip bogey – og før det var det to hull som ødela scorekortet.

Den første dobbelbogeyen kom på hull 8 da Hovlands drive fant vannet. Og den doble smerten gjentok seg to hull senere da innspillet ble for langt og nærspillet sviktet.

Uvanlig statistikk

Statistikken etter førsterunden tegner et svært uvanlig bilde for nordmannen. 

Normalt er Hovland en av de aller beste på PGA-touren med driveren, men torsdag var han ifølge Strokes Gained-tallene nest sist i feltet fra tee – og tapte over 1,5 slag i denne delen av spillet.

Samtidig var det bare tre spillere som viste seg bedre enn nordmannen greenene, hvor han tjente 1,5 slag tilbake. Men igjen gikk han i minus rundt greenene (-0,4).

Det siste er ingen stor overraskelse. Om man ser på Hovlands statistikk over hele sesongen, har han vært sterk i mange deler av spillet, men tapt mange slag når han først misser greener.

Når tre runder gjenstår av sesongen og Tour Championship, er den norske tittelforsvareren på 20. plass. Det er likevel bare fem slag opp til Collin Morikawa og Xander Schauffele, som på -9 er nærmest ledende Scheffler (-14).

PS! Fredag går Viktor Hovland ut kl 18.00 på sin andrerunde i spann med Robert MacIntyre. Du kan følge turneringen direkte på Eurosport/Max. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS