Srixon Tour//

Vant årets siste turnering – nå venter et år i Forsvaret

Selv med det han selv kaller en dårlig sisterunde, klarte Marius Alvsvåg Reiersen (19) å holde unna mot utfordrerne og vinne årets sesongfinale på Stavanger Golfklubb. 

Marius Alvsvåg Reiersen ble utfordret på sisterunden, men klarte å vinne årets siste Srixon Tour-turnering på naboklubben Stavanger GK.
Publisert Sist oppdatert

Marius Alvsvåg Reiersen (Sola GK) åpnet turneringen med en bogeyfri-runde som inneholdt seks birdier. Dermed satte han standarden for seg selv, og hadde et mål om å «knuse på» videre. 

Men da værforholdene ble røffere i Rogaland de to neste spilledagene, skulle Sola GK-spilleren få det noe tøffere. På runde to gikk han én over par, og åpnet døren på gløtt for at andre skulle utfordre han på mandagens finalerunde. 

Og da han gikk tre over par på sisterundens første ni hull, var han plutselig bak spillere som Frederik Richardson (Byneset GK) og Marcus Goosen (Sunnfjord GK). 

På vei opp mot 18. green lå han ett fattig slag bak Richardson, og det som så ut til å bli trønderens første Srixon-seier. Så klusset han det til for selv med en dobbeltbogey, og da de siste puttene var rullet i, var det Reiersens navn som sto på toppen av ledertavlen. 

– Jeg tullet det til for meg i går og i dag. Men siden førsterunden var bra så holdt det i alle fall, sier han til Norsk Golf. 

– Jeg var litt heldig på siste hullet, men det går litt opp i opp. Jeg gjorde også noen dumme bogeyer i dag, og han (Richardson journm. anm.) senka noen langputter. Men sånn er golf, det jevner seg ut over tid. 

Til slutt vant Reiersen på scoren –1 for turneringen, ett slag foran Marcus Goosen og Frederik Richardson som begge endte på par. 

Marcus Goosen (t.v.), Marius Alvsvåg Reiersen og Frederik Richardson.

– Faktisk trent i det siste

Den nybakte vinneren forteller at det ikke har blitt mye tid til golf denne sommeren. Han anslår at det ble 400 timer med jobb i på halvannen måned i juli og august.

– Så jeg har ikke spilt så mye. Men de turneringene jeg har trent til, har jeg jo vunnet. Jeg vant jo her og Sola nå tidligere i år. Og nå har jeg faktisk trent i det siste, sier Reiersen.

Jenter U19: Ella (16) håndterte nervene– vant på hjemmebane

Han gikk glipp av noen turneringer på grunn sommerjobben, men etter at den var ferdig i august, har han fått tid til å fokusere på golf igjen. 

– Forrige uke gikk jeg en runde på elleve under par på Sola, så jeg visste at spillet var der, forteller han. 

Marius Alvsvåg Reiersen på vei mot seier. Treningen den siste tiden ga umiddelbart utslag.

Nå vil han ta golf litt mer seriøst, men et brev fra Forsvaret kan legge en liten demper på satsingen.

Garnisonen i Finnmark

Aller helst vil 19-åringen begynne på college og satse på golf, men etter planen skal til garnisonen i Sør-Varanger og jobbe som grensevakt i førstegangstjenesten. 

– Jeg skal egentlig til nord i januar. Men jeg prøver å finne en måte å gjøre noe annet. Er i prosessen med å søke på college i USA, sier han.

Men akkurat nå ser det ut som at det blir «milla» for Reiersen. 

– Jeg prøvde å søke toppidrettsfritak gjennom Olympiatoppen, men den ble avslått, sier den fremtidige soldaten.

Marcus Goosen i aksjon på Stavanger.

Goosen tok tittelen

Order of Merit-vinneren (sammenlagttittelen journ.anm.) ble Marcus Goosen fra Sunnfjord GK. Han spilte alle de åtte turneringene på Srixon Tour i år, med 19. plass som sin dårligste plassering. 

I tillegg til denne helgens andreplass har han to seire på samvittigheten fra Losby GK og Byneset GK. 

– Den på Byneset var nok den beste. Det er kanskje det beste jeg noensinne har spilt, forteller han til Norsk Golf.

Da endte han elleve under par for turneringen etter tre stabilt gode runder på 68-68-70. 

Vendepunktet for sesongen kom riktignok på Losby i juli. Frem til da hadde det gått litt trått for sunnfjordingen, men endelig ga hard trening utslag.

– Frem til da spilte jeg masse bra, men fikk liksom ikke scoret. Men utover sesongen løsna det litt mer. 

– Jeg har trent hardt gjennom hele sesongen, så jeg digger å se at det betalte seg for slutten med mange runde under par og puttinga mi begynner å løsne litt, konkluderer han. 

Her er resultatene fra Stavanger

Her er sammenlagtlisten i Srixon Tour (Gutter U19)

Anne Witte-Skjelbred (f.v.,JU15), Tomine Sel (JU19), Maris Kvande (GU15) og Marcus Goosen (GU19)
Powered by Labrador CMS