LEGG TIL KICKER//

Vanvittig comeback da Norge reddet EM-plassen i omspill

Denne uken har seks norske golferen deltatt i junior-EM for lag i Østerrike.

Sammen med trenerne Hans Åberg og Carl Gustavsson, har det norske laget bestått av Oscar Bach (Oslo GK), Marcus Goosen (Sunnfjord GK), Emil Herstad (Losby GK), Theodor Mycklebust Bjørge (Ålesund GK), Daniel Werner Nilsson (Oslo GK) og Fridtjof Farhang (Oslo GK).
Publisert Sist oppdatert

Fra 9. til 13. juli har spillerne gjennomgått en rekke ulike spilleformater der vinneren til slutt er det laget som har brukt færrest slag i det innledende slagspillet, og så vunnet det tradisjonelle sluttspillet i matchplayformat.

Årets utgave av konkurransen ble spilt på Diamond Golf Club, en bane som i mange år vært vert for Østerrikes konkurranse på DP World Tour. 

– Banen er en parkbane med flere hull som rammes inn av vann. Greenene er små og tilbyr mange muligheter for å sette vanskelige flagg, skriver Team Norway Golf på facebook.

Uvant spilleformat

Konkurransen startet med to runder slagspill der alle lagets seks spillere spiller. Fem av de seks rundene telles, og det sammenlagte resultatet gir forutsetningen for matchspillet. De åtte beste lagene spiller kvartfinale på torsdag i det man kan kalle et A-sluttspill, og de øvrige lagene spiller om plassene 9 til 16 (B-sluttspill).

Turneringen ble spilt på Diamond Golf Club i Østerrike.

Laget bestående av Oscar Bach (Oslo GK), Marcus Goosen (Sunnfjord GK), Emil Herstad (Losby GK), Theodor Mycklebust Bjørge (Ålesund GK), Daniel Werner Nilsson (Oslo GK) og Fridtjof Farhang (Oslo GK) greide ikke å kvalifisere seg til A-sluttspillet, og måtte dermed spille om plassene fra 9 til 16.

Beholdt plassen

Høydepunktet lagmessig var første kamp i sluttspillet, der de norske guttene slo Spania 3,5 over 1,5. De to neste kampene endte med tap for henholdsvis Wales og Danmark, og dermed endte Norge på 13.-plass. 

– Vi fikk en start der vi havnet bak i de fleste matchene. Etter godt spill vant vi foursome. Vi klarte deretter med stort fokus å ta to matcher til omspill der seier i én var nok for seier. Avgjørelsen kom på det første hullet i den første matchen etter birdie av Marcus Goosen, skriver Team Norway Golf på facebook.

Det er verdt å nevne at Goosen, som satte seiersputten, var fire ned etter tolv hull. 

Plasseringen er nok til at Norge beholder plassen i den øverste divisjonen i EM. Frankrike vant turnering etter seier i finalematchen mot England. Sverige slo Tyskland i bronsefinalen.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS