Presidents cup//

Vanvittig snuoperasjon

Etter at amerikanerne vant samtlige kamper på åpningsdagen, ble det internasjonale lagets sjanser avskrevet av de fleste. Så slo frontfigur Adam Scott og kompani tilbake.

Det internasjonale laget slo tilbake, og vant samtlige av fredagens foursome-matcher.
Publisert Sist oppdatert

– En utrolig dag for oss; å slå tilbake på denne måten og vise alle sammen hva vi er lagd av, sier Adam Scott til pgatour.com etter fredagens fem foursome-matcher.

Det internasjonale laget, som består av spillere fra hele verden med unntak av USA og Europa, vant samtlige fem kamper. Og utlignet med det amerikanernes 5-0-seier (i fourball) fra åpningsdagen.

På veien tangerte Hideki Matsuyama og Sungjae Kim rekorden for kjappeste seier i en match, og det gjorde de mot selveste Patrick Cantlay og Xander Schauffele (7&6). Med seks hull igjen å spille, var kampen avgjort, og det var bare å tusle av golfbanen i kanadiske Montreal.

Rent bord

Og Schauffele og Cantlay var ikke de eneste amerikanerne som skulle få passet sitt påskrevet. Nevnte Scott og Taylor Pendrith avgjorde sin match med fire hull igjen å spille, mens Corey Conners og Mackenzie Hughes (5&4) behøvde bare tretten hull for å avgjøre sin match (6&5).

De to siste matchene ble avgjort første på siste hull, men med seier også i disse, blant annet mot verdensener Scottie Scheffler, gjorde kaptein Mike Weir og hans internasjonale mannskap rent bord.

Maratondag

 Dermed er stillingen 5-5 før lørdagens maratondag, der det skal spilles både fourball og foursome. Og med det lever håpet om at amerikaneres seiersrekke på ni kan stoppe på søndag.

– Vi fikk en god start, og det var mye energi. Det er en god følelse, for det var ikke mye å juble over etter torsdagen. Forhåpentligvis er dette starten på en strålende helg, sier Scott.

Alt avgjøres på søndag, med tolv singelmatcher. Vinneren er det laget som først når 15,5 poeng.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS