TOURSVEIPET//

Ventura klatret 31 plasser etter heftig sisterunde

Celine Borge misset kutten i Evian championship, mens Espen Kofstad kjempet hardt for å forlenge sin rekke på PGA-touren. Kristoffer Ventura kjemper for opprykk til PGA-touren.

Kristoffer Ventura spilte klassegolf på siste dag i the Ascendant.
Publisert Sist oppdatert

De aller beste herregolferne spiller Scottish open på Europatouren som oppladning til neste ukes the Open championship. Dermed er det flere ledige plasser i ukens turnering på PGA-touren, Isco championship.

Espen Kofstad har sikret seg en av de ledige plassene, og etter en solid åpningsrunde på 67 slag, så det ut til at Kofstad skulle greie kutten for tredje gang på tre forsøk på PGA-touren, men til tross for en suveren avslutning på andrerunden, ser det i skrivende stund ut til å bli en neglebitende avslutning for Kofstad sin del.

Suveren avslutning

Etter birdie på hull 2 på fredag, så det enda bedre ut for Kofstad. Men så skjedde det som ikke skulle skje; bogey etter bogey etter bogey - tre på fire hull. Og med ytterligere en bogey på hull 14, skulle det vise seg at Kofstad var avhengig av en aldri så lite birdiebonanza på de siste fire hulene for å ha håp om å havne på riktig side av kuttgrensen.

Kofstad ga seg ikke uten kamp, men birdier på 15, 17 og 18 var ikke nok. -5 totalt skulle vise seg å være tre slag for mye til å greie kutten som krevde -8 eller bedre.


Her er ledertavlen

Borge misset kutten

For Celine Borge, som nylig ble tatt ut til OL i Paris, er det Amundi Evian championship som gjelder denne uken. Vestfold-jenta leverte en imponerende prestasjon i fjorårets utgave av majoturneringen da hun endte på tredjeplass. 

Celine borge slår sitt andre slag på hull 18 torsdag.

Det blir det ingen gjentagelse av i år, for etter runder på 72 og 74 slag kommer ikke Borge til å greie kutten. I skrivende stund ser kuttgrensen ut til å gå på par, mens Borge ligger +4.

PS! Suzann Pettersen vant Evian Championship tilbake i 2013. Celine Borge slår fredag ut kl 09.00 på andrerunden. 

Her er ledertavlen

Ventura imponerte

Kristoffer Ventura spiller turneringen the Ascendant på Korn Ferry-touren denne uken. Etter en middels førsterunde leverte Ventura en prikkfri andrerunde.

Kristoffer Ventura leverte et feilfritt scorekort på fredag. (Foto: Reed Hoffmann/Getty Images)

Birdie på åpningshullet satte standarden, og etter ytterligere tre birdier og fjorten par, signerte Ventura for 68 slag for dagen (-4), og avanserte  på ledertavlen.

Åpningen på tredje runde bar bud om et virkelig klyv oppover på ledertavlen, der eagle på hull 10 - etter at Ventura drivet greenen - var høydepunktet. På daværende tidspunkt snuste Ventura på en topp 10-plassering i et jevnt felt.

Dessverre falt Ventura voldsomt på ledertavlen etter å ha avsluttet +3 på de siste tre hullene.

Og Ventura hadde spart det beste til slutt, for på siste dag gikk Ventura ut i et heseblesende birdietempo. Ventura var fire under etter første ni, og fortsatte i samme stil. Etter birdie på hull 1 (Ventura startet på hull 10), og eagle på hull 3 og 5, hadde Ventura virkelig los på en topplassering.

Dessverre endte det som lå an til å bli dagens beste runde, og på det nærmeste en perfekt runde golf, med bogey på siste hull. 65-runden betyr likevel at Ventura klatrer over tretti plasser på ledertavlen, og ender på det som i skrivende stund ser ut som delt 13.-plass.

Ventura spiller for opprykk til PGA-touren, og ligger stadig vekk blant de tretti beste som sikrer seg spillerett på golfens øverste nivå til neste sesong. 

Ledertavlen

Powered by Labrador CMS