toursveipet//

Ventura klatret etter solid fredagsrunde

Kristoffer Ventura nærmer seg målstreken i kampen om PGA Tour-kortet. Etter en god andrerunde i Simmons Bank Open tar han viktige poeng denne uken. 

Kristoffer Ventura fikk en opptur fredag og kan jakte viktige poeng i sammendraget på Korn Ferry-touren denne helgen.
Publisert Sist oppdatert

Korn Ferry

Med to missede kutter de tre siste turneringene har Ventura rykket feil vei på sammenlagtlisten på Korn Ferry-touren. 

Det startet litt ruskete også i Franklin, Tennessee, men norsk-meksikaneren tok av silkehanskene fredag, og vartet opp med veldig god golf på den andre runden.

Førsterunden inkluderte to birdier, en bogey og en dobbel i tillegg til 14 par. +1 var godt nok til en delt 85. plass, et stykke bak kuttgrensen. 

Den runden ble forbedret med fem slag i dag, som tok 29-åringen trygt innenfor den poenggivende grensen. Ventura ligger prosjektert som nummer 25 på sammenlagtlisten, og trenger en god sesongavslutning for å sementere returen til golfens aller høyeste nivå. 

Hele seks birdier, en fantastisk eagle fra 160 meter, to bogeyer og en lei avsluttende dobbelbogey ble fasit, men nordmannen klatret allikevel 37 plasser. Før helgens avsluttende runder har han fire slag opp til topp 10.

Se ledertavle

Challenge Tour

Mats Ege og Kristoffer Reitan er denne uken i aksjon i Open de Portugal. Begge har fått en god start, med Ege på en delt 11. plass med Reitan to slag bak som nummer 32. 

Førstnevnte leverte et scorekort med fem birdier og to bogeyer torsdag, og åpnet andrerunden med to birdier og åtte par fredag.

Runde 2 ble blåst av på grunn av mørket da Ege hadde åtte hull igjen å spille. Reitan ble ferdigspilt.

26 år gamle Reitan noterte seg for en eagle, to birdier og tre bogeyer på førsterunden, og reddet inn en tung start med fem birdier på sine siste ni for å klare kutten med god margin fredag.

Førsteårsproff Ege tok fatt på sine åtte siste lørdag morgen, og startet på verst tenkelige vis med en trippelbogey i morgendugget. Nordmannen slo umiddelbart tilbake med en birdie og gikk resten av hullene på par, etter å ha gjort en birdie og en bogey på vei inn.

Se ledertavle

LET Access

Trioen Michelle Forsland, Tina Mazarino og Karoline Lund befinner seg i Frankrike denne uken, og de to førstnevnte har fått en meget god start på turneringen. Jentene har kun fått spilt én runde grunnet dårlig vær.

Forsland ligger på 3. plass etter en runde på -2, Mazarino slaget bak på en delt syvende, mens Karoline Lund ligger som nummer 33 og +2. Australske Kelsey Bennett leder turneringen på -5.

Se ledertavle

DP World Tour

Espen Kofstad pegget opp i Irish Open denne uken, hvor blandt andre Rory McIlroy også deltar. Nordmannen fikk det tøft både torsdag (+3) og fredag (+4), og endte fem slag bak kuttgrensen.

Matteo Manassero leder på -6, med McIlroy jaktende på -4.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS