PGA TOUR//

Viktor Hovland er tilbake etter kanonrunde: – Deilig

Etter en kanonrunde på 63 slag (-7) avanserer Viktor Hovland titalls plasser på ledertavlen i FedEx-sluttspillets første runde. 

Viktor Hovland avanserer titalls plasser på ledertavlen etter fredagens kanonrunde.
Publisert Sist oppdatert

Etter en åpningsrunde i FedEx St. Jude championship på par, hadde Viktor Hovland (26) presset på seg før fredagens andrerunde. Den regjerende FedEx-mesteren lå på 57.-plass etter den første av fire runde. Det er ingen kutt i denne turneringen, men det er kun de femti beste etter søndagens finalerunde som går videre til neste turnering (og videre de tretti beste i finalen om to uker). Derfor var det et aldri så lite press på Hovland før fredagens runde.

Og hvilken runde Hovland leverte.

Birdie på tre av de fire første åpningshullene ble fulgt opp av en bogey på det femte, men det stoppet på ingen måte Hovland som like greit avsluttet ut-runden med birdie på hull 7, 8 og 9.

LES OGSÅ: Slik fungerer FedEx cup

Birdieshow

Dermed fulgte seks par, før ytterligere to birdier sørget for en nesten perfekt avslutning på runden, og 63 slag totalt (-7). Med det avanserte Hovland 36 plasser på ledertavlen, opp til delt 7.-plass. 

– Det føles fortsatt ikke helt som det skal være, men det er fortsatt fint å se at når ting ikke er hundre prosent som det skal så kan jeg fortsatt gå en god runde, sier Hovland til arrangøren etter kanonrunden.

På X skriver dessuten Rick Gehmann at runden var Hovlands beste i hele 2024.

– Det viktigste er at jeg føler at ting går i riktig retning. Nå kan jeg i det minste slå slag som både ser og føles ut som det pleide før. Så det er veldig positivt. Så jeg skal fortsette å jobbe med tingene jeg har jobbet med, og forhåpentligvis ser man mer av den gode svingen igjen, sier Hovland til arrangøren.

Etter to runder er det Denny McCarthy (USA) og Hideki Matsuyama (JP) som deler ledelsen (-11). Avstanden ned til Hovland på sjuendeplass, er fire slag.

Glohet putter

Hovland forbedret seg med sju slag fra åpningsrunden, og det var ikke minst takket være en glohet putter, noe nordmannen selv også bemerket i intervjusonen.

– I dag senket jeg alt, så det var deilig. Jeg hadde noen tidlige «tap in» for birdie, så det var fint. Jeg har vært på rangen og gjorde noen «slow motion drills», bare for å føle hva jeg skal gjøre. Med nok repetisjoner av det, så glir det inn i den fulle svingen. Vanligvis når jeg spiller bra, så er det bare å steppe opp og slå så går ballen rett fram. Jeg må jobbe litt mer for det akkurat det nå, men det er på riktig vei, sier Hovland om årsaken til den «plutselige» fremgangen fra torsdag til fredag.

I skrivende stund ser Hovland ut til å avansere til 43.-plass i FedEx cup, så nordmannen er avhengig av å holde det gode spillet oppe for å kvalifisere seg til neste ukes BMW Championship, som er neste turnering i FedEx cup. Derfra er det kun de tretti beste som kvalifiserer seg til selveste finalespillet; Tour championship, som Hovland vant i fjor.

På lørdag skal Hovland spille sammen med Robert MacIntyre (SKO) og Billy Horschel (USA). Trioen slår ut klokken 18.24.

Ledertavlen

Powered by Labrador CMS