REISE//

Vil du spille denne banen? Kr 13 730 i greenfee, takk!

Synes du golf i Norge er dyrt? Neste år bryter den første banen i Skottland den magiske 1000 pund-grensa.  

Turnberry Ailsa er en drøm for mange. Og den kommer ikke nærmere med neste års prisøkning.
Publisert Sist oppdatert

Du har kanskje fått det med deg på Twitter – eller X. 

Det var opprinnelig kontoen UKGolfGuy som brakte nyheten om at Trump Turnberry på vestkysten av Skottland snart øker prisene. Neste år må alle gjester som ikke bor på stedets hotell betale 1000 pund om de vil spille Ailsa-banen før kl 13.00 i høysesong.

Det tilsvarer 13 730 norske kroner (!) etter dagens kurs.

Pris-sjokket: 765 kr per hull

Ja, Turnberry har arrangert The Open fire ganger. Ja, linksbanen i Ayrshire har lenge vært på «bucket-listen» til de fleste links-elskere. Men drømmen om 18 hull på Ailsa blir vanskeligere å realisere når det nå blir den dyreste golfopplevelsen i Storbritannia.

1000 pund tilsvarer 765 kroner per hull. Eller 194 kroner per slag – om du skulle være så heldig å gå banen på par etter pris-sjokket. 

Turnberrys daglige leder Nic Oldham forteller til bunkered.co.uk at den svimlende greenfee-prisen er vedtatt for å skjerme starttider for hotellgjester og Turnberrys medlemmer.

– Vi opplevde at mange bestilte starttider i høysesong, men bare kom for å spille golf og dro igjen, forklarer Oldham.

– I mange tilfeller valgte folk å spille på Ailsa, men bodde et annet sted i nærheten. Det betydde at hotellgjestene våre kunne bo på hotellet, men ikke fikk tilgang til banen. Ved å øke prisene kan vi nå tilby flere muligheter til våre beste kunder.

Fordelen med prisøkningen skal være at du nå kan bo på Turnberry-hotellet og få lettere tilgang til starttid på Ailsa for omtrent samme prisen som av en ren greenfee.

Bedre å bo på hotellet

Turnberry forventer ikke å selge mange starttider til 1000 pund, fordi det er bedre verdi å bo og spille.

– Å bo på hotellet og spille på Ailsa vil koste noe under 1000 pund, så det er bedre å gjøre det på den måten, forsikrer Oldham. – Det er bedre for spillerne, fordi de får en komplett femstjerners opplevelse, men det er også bedre for Turnberry.

Han håper at folk ser logikken i det som kan fremstå som galskap.

– Vi er organisert annerledes enn de andre banene som har vært vertskap for The Open. Vi driver en resort, og derfor må vi sørge for at alle deler av virksomheten vår er levedyktige. Å bare selge golfrunder er ikke en bærekraftig forretningsmodell.

I tillegg har Turnberry gjort store investeringer etter at Trump-organisasjonen kjøpte stedet i 2014.

Et godt tips kan være å spille Turnberry Ailsa utenfor høysesong og etter klokken 13.00. Det er mange tusenlapper å spare.

Rimeligere utenfor sesong

– Vi prøver hele tiden å forbedre det vi har her på Turnberry, sier Oldham. – Ailsa er en av de beste banene i verden, og vi vil aldri la standarden falle.

– Vi vil investere rundt én million pund i golfanlegget i løpet av vinteren, og Ailsa vil bli stengt slik at vi kan bruke tid på å gjøre den enda bedre med forbedringer på det syvende og åttende hullet, sammen med andre områder av anlegget.

Om du ikke vil betale prisen for å bo og spille i høysesong, kan du vente til kl. 13.02 på  hvilken som helst dag og spille 18 hull for 545 pund. Eller presse det ned i 315 pund i skuldersesong vår og høst.

– Det er fortsatt mye penger, medgir Nic Oldham. – Men Ailsa er verdt det.

Powered by Labrador CMS