Srixon tour 5//

Retter pekefinger mot spillerne før siste dag: – Trist å se

Denne helgen spilles årets femte turnering på Srixon tour på Elverum golfklubb. Før siste runde kommer arrangøren med et hjertesukk.

Ingen har bedre score etter to runder på Elverum GK enn Cornelius Farhang. Her fra en tidligere turnering.
Publisert Sist oppdatert

Før første utslag på Elverum golfklubb fikk arrangøren og Norges golfforbund spørsmål om hvordan banen har håndtert ekstremværet Hans, og om det er forsvarlig å spille golf på banen.

Svaret var klokkeklart:

– Forholdene er glimrende. Vannet rundt utslaget på hull 10 og attende green er høyere enn vanlig, men fairwayene er tørre og jevne, og greenene er strålende. Dette blir veldig bra, kan man lese i Srixon tour sitt facebookinnlegg.

Til tross for lett duskregn, har forholdene holdt seg fine gjennom dagen, ifølge arrangøren.

LES OGSÅ: Golf-Norge herjes av uvær. – Tror og håper det går bra

To gutter skiller seg ut

Fin er også scoren til de to som ser ut til å gjøre opp om seieren i G19-klassen; Cornelius Farhang (Oslo GK) og Benjamin Killingstad (Haga GK). Etter første dag, og med én runde igjen å spille (på søndag) er det bare ett slag som skiller duoen.

Mens Farhang leverte runder på 71 og 69 slag på lørdag, signerte Killingstad for 70 og 71. Dermed -4 og -3, henholdsvis. Avstanden derfra ned til tredjeplass, Nikolai Holme (Losby GK), er seks slag.

45 spillere deltar i den eldste gutteklassen, som avgjøres på med én runde på søndag.

Pedersen leder an

I J19-klassen er det Pok Tuphok Pedersen (Losby GK) som leder an. Losby-spilleren leder med fem slag før siste runde, etter runder på 70 og 74 slag. Nærmeste utfordrere er Anna Hedevig-Braastad-Huth (Fana GK) og Nova Sofia Siljander (Stavanger GK).

18 spillere deltar i J19-klassen.

Forbedret seg med tolv slag

Mathias Aase (Sola GK) og Joachim Ulmo (Oppegård GK) deler førsteplassen i G15-klassen, tre slag foran Nicolai Barthel Rosli (Oslo GK). Tolv spillere deltar.

Også i J15-klassen er det jevnt i toppen. Med en score på +6, leder Nora Sophie Johnsen (Oslo GK) med ett slags margin på Andrea Solbakken Aas (Haga GK) og ytterligere to slag ned til Marie Sandtorv Lussand (Fana GK).

Her er det verdt å merke seg Johnsens andrerunde på 69 slag (-3) etter en åpningsrunde på 81 slag. Det er tolv slag forskjell i løpet av noen få timer det.

21 spillere deltar i de yngste klassene.

Hjertesukk

Før turneringen oppfordret Norges golfforbund og arrangøren Elverum GK spillerne til å reparere nedslagsmerker og legge tilbake oppslått torv. Etter de to første rundene og før søndagens finalerunde skriver Srixon tour følgende på facebook:

– Vi er så heldige at vi får låne en strålende bane fra Elverum. Da er det utrolig trist å se at banen er full av divots som ikke er fikset. Dette skal dere fikse i morgen, og dommerne kommer til å fokusere på dette i morgen. Om noen ikke kjenner til konsekvensene av å ikke vise omsorg for banen så kan dere ta en titt på NGFs regelkort 2023, eller spørre en dommer i morgen.

Ledertavler

Powered by Labrador CMS