SNART TILBAKE//

Tiger leder sitt eget lag i TGL: – Ankelen er fin nå 

Den tidligere verdenseneren blir spiller og medeier for Jupiter Links GC, det sjette og siste laget i den nye showserien TGL. Samtidig gir han positive signaler om sin skadesituasjon.

Snart kan vi få se en smilende Tiger Woods spille golf igjen. Den gamle mesteren ble tirsdag presentert som den første spilleren på det sjette og siste laget i nyvinningen TGL.
Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble Tiger Woods kunngjort som spiller og medeier på det sjette og siste laget i TGL – den nye showligaen som han selv står bak sammen med blant andre Rory McIlroy.

Den 9. januar drar det hele i gang på ESPN. Den tidligere verdenseneren skal lede et firemannslag med navnet Jupiter Links Golf Club, og tirsdag gav han også en skadeoppdatering om sin vonde legg og ankel, som tvang ham til å trekke seg fra Masters i april etter to runder.

– Ankelen min er fin nå. Der har jeg absolutt ingen problemer. Den smerten er helt borte, sier Woods til nyhetsbyrået AP, men legger til: – I  alle de omkringliggende områdene har jeg smerter. Når du fikser ett område, må andre bli mer bevegelige for å kompensere, og det gir meg fremdeles noe trøbbel.

TGL skal spilles på SoFi Center i Florida,. De lange slagene slås mot en skjerm 20 ganger større enn en vanlig simulator. Greenen har 189 datadrevne jekker som endrer hellingen på hvert hull.

Halter nesten ikke

Tiger tilbrakte helgen som caddie for sønnen Charlie Woods under Notah Begay III Junior Golf National Championship. En video fra turneringen gikk viralt på sosiale medier i helgen. Den viser at den gamle mesteren nesten ikke halter lenger. 

– Jeg er ganske øm i beindet etter å ha bært bagen i fire dager, innrømmer Woods. – Og det var en flat bane, takk Gud.

Foreløpig vet ingen når den gamle mesteren gjør comeback på PGA-touren. Men presentasjonen av Woods som medeier og spiller i TGL-serien tyder på at vi snart ser ham svinge igjen.

– Muligheten til å konkurrere og eie et lag fra Jupiter er et spennende neste kapittel for meg. Og jeg forventer at Jupiter Links GC viser golfkulturen i hjembyen min når vi spiller mot verdens beste spillere, kommenterer Woods i en pressemelding. 

Men alle er ikke like sikre på at nyvinningen TGL blir en suksess. 

Håpet er at arrangementene på SoFi Center i Florida skal dra stor interesse, men alle er ikke like sikre på det.

I fella til LIV Golf?

«TGL markedsføres som en futuristisk og teknologidrevet liga. Dilemmaet er at det føles som noe vi har sett før,» skriver Golf Digest – og frykter at Tigers og Rorys eventyr går i samme fella som LIV Golf.

En av hovedgrunnene til at LIV ikke har klart å få fotfeste, er den manglende forståelsen for publikum, hvem de er og hva de ønsker. LIV Golf ville være det kule alternativet til PGA-touren, en ny og frisk tilnærming til et produkt som hadde stagnert.

«Men i stedet for nytenkning presenterte LIV den samme strukturen med de samme problemene, med et nytt strøk maling,» mener Golf Digest.

I motsetning til LIV Golf har TGL både McIlroy og Woods, to av de største navnene i sporten. 

I tillegg har populære stjerner som Rickie Fowler, Justin Thomas og Max Homa meldt seg på. Men de mangler tre av de fire beste på verdensrankingen i Scottie Scheffler, Jon Rahm  (som trakk seg fra TGL forrige uke) – og vår egen Viktor Hovland.

For å fylle ut showet må omtrent en tredel av TGL-lagene fylles opp med mindre kjente navn.

Mye teknologi ligger til grunn for den nye TGL-serien. Området det spilles på er omtrent like stort som en fotballbane.

Ny arena, seks lag

En helt ny arena – SoFi Center i Palm Beach Gardens, Florida – er bygd opp for å huse arrangementene. Arenaen vil ha plass til rundt 1 600 tilskuere under TGLs innledende sesong, og området til spillerne er omtrent like stort som en fotballbane.

Spillerne vil slå fra ekte teesteder, fairwaygress, rough og sand på lange slag inn i en storskjerm omtrent 20 ganger større enn en vanlig simulator drevet av Full Swing-teknologi.

For slag innenfor 45 meter vil spillerne bytte fra «screenplay» til «greenplay» i et spesialbygd nærspillsområde med virtuelle greener, også drevet av Full Swing. Hver green har 189 datadrevne jekker som endrer hellingen på greenen for å skape variasjon i spillet på hvert hull.

Ligaen består totalt av seks lag med fire spillere. De to konkurrerende lagene vil kunngjøre sine tre spillere før hver kamp, og alle seks vil ha mikrofoner på seg under konkurransen. 

Her kan du lese mer om TGL

Powered by Labrador CMS