Tre LIV-utbrytere fikk løftet suspensjonene
De ble utestengt og bøtelagt av DP World Tour, men nå kan Ian Poulter og to andre LIV-spillere likevel delta i Scottish Open denne uka.
Konflikten i den internasjonale toppgolfen har nådd rettssalene, og LIV Golf tok første stikk da Ian Poulter, Adrian Otaegui og Justin Harding oppnådde en midlertidig utsettelse av sanksjonene i en uavhengig tvistenemd i England mandag.
De tre spillerne hadde klaget inn DP World Tours beslutning om å utestenge dem fra tre turneringer, deriblant denne ukas Scottish Open. I tillegg var de alle ilagt en bot på 100.000 pund for å ta del i den saudi-arabiske utbryterligaen.
Men mandag besluttet den britiske tvistenemda for sport at straffeutmålingen skulle settes på vent, og dermed får Poulter & co likevel delta i Scottish Open på The Renaissance Club utenfor Edinburgh, hvor også vår egen Viktor Hovland deltar.
I tiden som kommer er det ventet en lang rekke juridiske kamper mellom PGA Tour/DP World Tour og utøverne som har meldt overgang til LIV Golf. Riktignok er mandagens avgjørelse bare midlertidig, men likefullt en seier i første runde for LIV-utbryterne.
– Jeg vil ikke si mer enn at vi er skuffet over beslutningen, men at vi vil føye oss for vedtaket og utvide startfeltet i Scottish Open, sier Keith Pelley, øverste sjef for DP World Tour.
Det var opprinnelig 16 LIV-utbrytere fra europatouren som skrev et klagebrev for å få slettet boten og løftet suspensjonen fra å spille turneringer der PGA Tour og DP World samarbeider.
– Jeg er fornærmet og synes det er urettferdig at jeg blir utestengt fra en tour som jeg har spilt på i 24 år. Jeg har lyst til å spille Scottish Open, og la derfor inn en individuell protest. Om andre også vil gjøre det, vet jeg ikke. Men jeg kjemper iallfall for min rett til å delta, sier Ian Poulter.
Keith Pelley gjør det klart at siste ord definitivt ikke er sagt.
– Vi vil komme tilbake til saken. Og i mellomtiden er det viktig å minne om at avgjørelsen til tvistenemda bare er midlertidig i påvente av å høre spillernes appell. I tillegg er det bare en høring for å ta stilling til om sanksjonene er passende.