CABOT KJØPER LOFOTEN//

Frode Hov: – Cabot tilfører oss kapital og kompetanse

Nytt klubbhus, videreutvikling av banen og flere hytter står for tur når Lofoten Links nå får ny majoritetseier – og trolig nytt navn.

Frode Hov og Ben Cowan-Dewar
Frode Hov (t.v.) og Ben Cowan-Dewar fra Cabot gleder seg over at avtalen endelig er i havn.
Publisert Sist oppdatert

Mandag ettermiddag sprakk nyheten. Lofoten Links blir en del av «The Cabot Collection». 

Den kanadiske utvikleren – som fra tidligere forvalter unike golfopplevelser i Inverness (Skottland), Bordeaux (Frankrike), Nova Scotia (Canada), Saint Lucia (Karibia), The Nature Coast (Florida, USA) og British Columbia (Kanada) – går inn som majoritetseier i den norske banen.

I praksis overtar Cabot aksjene til Wilhelmsen-eide Skips AS Tudor i Lofoten Utvikling, en investering med en total verdi på rundt 500 millioner kroner. Samtidig skyter Cabot inn 11 friske millioner i selskapet.

Cabot Lofoten Links blir trolig det nye navnet på den nordnorske perlen. Og anlegget skal videreutvikles.

Et langsiktig arbeid

– Vi har hatt en dialog om dette i flere år. At vi nå har fått på plass en avtale, er veldig positivt. Vi har brutt mange barrierer i kampen om oppmerksomhet, men nå blir vi en del av noe større. Cabot vil tilføre oss både kapital og kompetanse som vil utvikle oss videre, sier Frode Hov til Norsk Golf.

Hov åpnet sin linksbane i 1998 på områdene som i generasjoner har vært i familiens eie. Anlegget har gradvis klatret på internasjonale rangeringer. I fjor fikk Lofoten sitt internasjonale gjennombrudd og ble rangert som en av verdens 100 beste baner. 

– Cabot vil bygge videre på det langsiktige arbeidet for å skape helt spesielle opplevelser i Lofoten, forteller den daglige lederen.

I de neste årene skal det investeres i nytt klubbhus, bedre infrastruktur og større overnattingskapasitet i form av flere hytter – med en en kvalitet som løfter opplevelsen og forsterker destinasjonens globale nedslagsfelt.

Frode Hov
Frode Hov får nå en ny majoritetseier på Lofoten Links.

En nyhet i hele verden

– Vi har ingen tidslinje klar. Men vi kommer til å jobbe videre for å utvikle prosjektet, forsikrer Hov.

Da nyheten sprakk mandag ettermiddag, ble den kringkastet av store medier over hele verden. Forbes, Golf.com, Golf Digest, Golfweek og Daily Mail var bare noen av nettstedene som rapporterte om Cabot-overtagelsen.

– Det er jo veldig hyggelig. Og en ny bekreftelse på at vi har gjort noe riktig, sier Frode Hov, som blir nest største eier når Cabot nå har overtatt aksjene til Wilhelmsen-familien.

De siste årene har det vært en investorgruppe ledet av nordnorske Halibut Equity som har finansiert utviklingen av Lofoten Links.

– Cabots inntreden bekrefter potensialet vi så da vi fikk med oss investorene på å satse her, sier Ronny Andersen i Halibut Equity. 

– Og da Cabot kom på banen, med sin erfaring med å utvikle slike lokale perler, var vi ikke i tvil om at det ville være riktig å sende stafettpinnen videre.

Frode Hov går langt i å bekrefte at Lofoten Links vil skifte navn med den nye majoritetseieren på laget.

– Det er ikke bestemt. Men det vil være veldig rart om Cabot ikke ønsker å ha navnet sitt på banen, sier han.

Powered by Labrador CMS